Karla del Ponte: “Hag da izda nalog za hapšenje Putina. On je ratni zločinac”

2
EPA/MARTIAL TREZZINI

Bivša tužiteljka za ratne zločine Karla del Ponte pozvala je Međunarodni krivični sud da izda nalog za hapšenje Vladimira Putina, piše Gardijan, pozivajući se na AFP.

„Putin je ratni zločinac“, rekla je Del Ponte koja je istraživala ratne zločine u Ruandi i bivšoj Jugoslaviji, u intervjuu za dnevni list Le Temps.

Del Ponte, koja je takođe godinama radila na istražnim postupcima komisije UN-a o kršenju ljudskih prava u ratu u Siriji, naglasila je da je izdavanje naloga za hapšenje važan signal „da je istražni rad obavljen“.

„To je jedini instrument na raspolaganjau koji omogućava da se počinilac ratnog zločina uhapsi i izvede pred MKS“, rekla je ona za Le Temps.

Del Ponte je priznala da nalog za hapšenje ne znači nužno da će Putin biti priveden.

„Ako ostane u Rusiji, to se nikada neće desiti. Ali za njega bi bilo nemoguće da napusti svoju zemlju, a to bi bio snažan signal da ima mnogo država protiv sebe”, zaključila je ona.

2 KOMENTARA

  1. Karla ti nisi tuzilac da mozes sudu da se obratis na bilo koji nacin pa i na ovaj.Ovo se zove podstrekivanje na nepostovanje suda i ne prilici tuziocu vec kumu kad se obraca svojim kapoima. Predmet je formiran?Nije?Tuzilac koji bi postupio po tvom savetu bi bio u delu.

  2. “…Ali za njega bi bilo nemoguće da napusti svoju zemlju, a to bi bio snažan signal da ima mnogo država protiv sebe”, zaključila je ona.” Обратите само пажњу да тада може да му падне на памет да целу планету, или бар њену већину, направи својом земљом.

Comments are closed.