Karavan za klimu

  0
  Foto: arhiva prirodnjački centar Svilajnac

  U Prirodnjačkom centru Srbije u Svilajncu 04. novembra, u 10 časova, otvara se  nova gostujuća izložbe Francuske ambasade “Karavan za klimu”.

  Karavan za klimu je projekat koji je osmislio i razvio Francuski institut u Srbiji u partnerstvu sa Centrom za promociju nauke u Srbiji, uz podršku Evropske delegacije u Srbiji i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji.

  Ovaj projekat povezuje borbu protiv klimatskih promena i zaštitu biodiverziteta u Srbiji. Cilj ovog projekta je da omogući razumevanje prednosti poznavanja i indetifikovanja zaštićenih vrsta, jer su svest o važnosti biološke raznovrsnosti i uključivanje stanovništva neophodni za njeno očuvanje.

  Ova izložba upoznaje javnost sa različitim vrstama globalnih posledica
  prouzrokovanim klimatskim promenama koje imaju direktan uticaj na biodiverzitet. Izložba takođe predstavlja invanzivne vrste, visokoplaninska staništa, vlažna staništa, biodiverzitet gradova i nudi odgovore na pitanje kako doprineti očuvanju biološke raznovrsnosti.

  Otvaranju izložbe prisustvovaće predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i Ambasador francuske u Srbiji Jean-Louis Falconi.

  Tokom otvaranja izložbe poštovaće se mere koje je propisala Vlada Republike Srbije u cilju sprečavanja pojave i širenja zarazne bolesti COVID-19.