Karl Bilt negodovao što Vučić nije, kao kinesku, dočekao i “mnogo značajniju” pomoć iz EU, Brnabić mu odgovorila…

2
BETAPHOTO/EU INFO CENTRE/DS

Kopredsedavajući Evropskog saveta za spoljne poslove Karl Bilt izrazio je nezadovoljstvo na Tviteru što predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije dočekao i pomoć Evropske unije, kako je to učinio kada je stigla pošiljka iz Kine.

“Kada je Kina poslala avion sa pomoću Srbiji, srpski predsednik Vučić je napravio šou od toga. Ali kada je stigla mnogo značajnija pomoć Evropske unije, nije bilo ni fanfara ni predsednika”, napisao je Bilt u odgovoru na tvit ambasadora EU u Srbiji Sema Fabricija.

Fabrici je objavio fotografije na kojima se, između ostalog, vidi i premijerka Ana Brnabić.

Premijerka Brnabić je potom napisala kopredsedavajućem Evropskog saveta za spoljne poslove Karlu Biltu na Tviteru da pretpostavlja da je širenje lažnih vesti za slanje snažnih političkih poruka posledica nedostatka informacija i da nije iz loše namere.

Brnabić je tako odgovorila Biltu koji je prethodno izrazio nezadovoljstvo na Tviteru što predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije dočekao i pomoć Evropske unije, kako je to učinio kada je stigla pošiljka iz Kine.

“Taj avion je takođe prevozio pomoć iz Kine i medicinsku pomoć koju je nabavila Srbija. Naši partneri iz EU su platili prevoz što izuzetno cenimo”, napisala je Brnabić u tvitu.

2 KOMENTARA

  1. Мислим да ти човече имаш озбиљнијих проблема од Србије, а то је пре свега Италија и Италијани, којима је значајнија и потребнија помоћ стигла, пре од Кине и Русије, него од ЕУ, толико да те заставе са звездицама све чешће горе запаљене по италијанским градовима. А није наивно ни то што су вам поручили, док траје криза, непромењено, али после ње, можда следи још један разлаз. Према томе на посао, овде сте већ одавно “испричана прича”.

  2. Pomoc je stigla tek kad ste videli da Srbija nece moliti za pomoc i da ce se snaci na drugoj strani. Zasto malo nepisete o svom licemerju,o zabrani izvoza Srbiji dok ste se utrkivali ko ce pre pomoci Švajcarskoj i Norveskoj,koje takodje nisu clanice eu.

Comments are closed.