Sve je isto kao u čuvenom filmskom serijalu. Postoji nekoliko upadljivih negativaca, koje bi bilo lako prepoznati i samo po izgledu i po pogledu i pre nego što shvatite šta su sve u životu radili. A onda glavni lik svojoj družini razbojnika objasni ko je taj odvratni tip, tako da svima sve postane jasno. Sve je isto jer je i u ovoj priči sve crveno i sve je crno, kao u kazinima. I isto se životi stavljaju na kocku. Hiljade života. I na kraju je tu Klunijeva žena.

Samo ovo nije Ocean 14, iako bismo mu se radovali. Ovo je priča o tome da Međunarodni krivični sud u Hagu radi na optužnici za ratne zločine i protiv vođa Hamasa i protiv Netanjahua i njegovog ratnog kabineta.

To su glavni negativci u ovoj priči koja svakim izveštajem iz Gaze postaje sve strašnija.

To su likovi koji su sve sveli na crveno, kao krv, i crno, kao smrt. Stavljajući na kocku živote hiljada ljudi.

Ali dobro, tu je Klunijeva žena da to reši. Komisija eksperata za međunarodno pravo koju je sazvao tužilac Međunarodnog krivičnog suda Karim Kan objavila je svoje zaključke. Među ljudima koji su deo te komisije jesu i jedan srpski profesor i Amal Kluni. Prof. dr Marko Milanović je profesor međunarodnog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Redingu i stručnjak u ovoj oblasti. Amal Kluni je – Amal Kluni.

„Pre više od četiri meseca, tužilac Međunarodnog krivičnog suda (MKS) zatražio je od mene da mu pomognem u proceni dokaza o sumnji za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti u Izraelu i Gazi. Pristala sam i pridružila se panelu međunarodnih pravnih eksperata. Zajedno smo se uključili u opsežan proces pregleda dokaza i pravne analize na Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu“, izjavila je ona.

Osnovna ideja MKS je da se izdaju nalozi za hapšenje Benjamina Netanjahua, izraelskog premijera, i Jahje Sinvara, lidera Hamasa.

Netanjahu je tim povodom održao konferenciju. „S gađenjem odbacujem poređenje demokratskog Izraela i masovnih ubica Hamasa koje je napravio glavni tužilac haškog suda“, rekao je Netanijahu. On je istakao da ne shvata na koji način Kan upoređuje „Hamas koji je ubijao, palio, klao, obezglavljivao, silovao i kidnapovao našu braću i sestre i vojnike IDF koji su vodili pravedni rat“. On tvrdi da taj potez MKS-a „potpuno izobličenje stvarnosti“ i naziva ga  – novim oblikom antisemitizma.

Bibi svakako zaslužuje film u kome tumači ulogu glavnog negativca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.