“Kao povratak na mesto zločina”: Kris Rok odbio da vodi dodelu Oskara

0
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Kris Rok je navodno odbio ponudu da bude domaćin dodele Oskara sledeće godine. Tokom stendap šoua u nedelju uveče u Feniksu u Arizoni, komičar je rekao da su ga organizatori nagrada zamolili da se vrati kao domaćin po treći put (prethodno je nastupao 2005. i 2016.).

Ranije ove godine Roka je, dok je uručivao nagradu za dokumentarni film, na sceni udario Vil Smit, da bi ubrzo pokupio nagradu za najboljeg glumca, nakon što se Rok našalio na račun Smitove žene, Džade Pinket Smit.

Tokom svoje emisije, Rok je navodno uporedio prihvatanje gostovanja sa povratkom na mesto zločina, pozivajući se na suđenje za ubistvo OJ Simpsonu, i da je noć ubistva Simpsonove bivše žene počela tako što je ostavila naočare u jednom italijanskom restoranu, piše Gardijan.

Povratak na dodelu Oskara, rekao je Rok, bilo bi kao da zamolite Nikol Braun Simpson „da se vrati u restoran“.

Navodno je neko iz publike uzviknuo „Pričaj o tome!“ Rok se potom osvrnuo na Smitov nastup kao boksera Muhameda Alija u biografskom filmu “Ali” iz 2001. godine, za koji je Smit dobio prvu nominaciju za Oskara.

“On je veći od mene”, rekao je Rok. „Država Nevada ne bi odobrila tuču između mene i Vila Smita”.

Akademija filmske umetnosti i nauke odbila je da komentariše Rokove primedbe.

U aprilu je odbor Akademije zabranio Smitu da učestvuje na dodelu Oskara ili na bilo kojoj Akademiji narednih 10 godina.

Nedelju dana ranije, Smit je dao ostavku u Akademiju.