“Kao da nam je neko čekićem utuvio u glavu da smo srećni samo ako pobedimo u košarci i vaterpolu i tenisu…”: Vučić započeo kampanju SNS

1
BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić objavio je danas početak kampanje za izbore koji će biti održani 21. juna, i naveo da će tri prioriteta za vladajuću stranku biti zdravstvo, obrazovanje i investicije.

On je tokom svog govora na onlajn konferenciji rekao da je Srbija ulaganjem u zdravstvo uspela da obnovi bolnice širom zemlje, zbog čega je spremnije dočekala zdravstvenu krizu izazvanu pandemijom korona virusa.

“Ono što je za nas potrebno je još više ulaganja u zdravstveni sistem. Hoćemo da nikada više ne dodjemo u situaciju u kakvoj smo bili u prošlosti… Prosečno renoviranje opšte bolnice košta 25 miliona evra, novi klinički centri sa opremom preko 100 evra, a za to nam je potreban novac”, kazao je Vučić.

Rekao je da će zbog toga raditi na dodatnom privlačenj stranih direktnih investicija, a da će država, kroz izgradnju infrastrukture, da bude “najveći investitor”.

Kao primer toga, Vučić je ponovio da će za “manje od godinu i po dana” biti izgradjena brza pruga Beograd-Novi Sad, kojom bi od centra jednog do centra drugog grada trebalo da se putuje “manje od pola sata”.

On je rekao i da više relaventih izvora navodi da će Srbija najmanje osetiti predstojeću ekonomsku krizu, a da će, prema njegovim ocenama, godinu završiti ne sa minus tri odsto rasta bruto domaćeg proizvoda, već sa plusom od pola procentnog poena.

“Ljudi kažu da ne možemo da privučemo investitore zato što nemamo more. Da li Švajcarska ili Austrija imaju more… Najvažnije je koliko radite, sve je na nama, imamo najlepšu zemlju na svetu i samo moramo da radimo, budemo vredni i verujemo u sebe”, ocenio je Vučić. 

On je ocenio da narodi koji su “mali a vredni” prestižu one koji su se “uljulkali (u uspeh)”, dodavši da je Srbija jedna od tih država koja napreduje i raste, i da ne sme da sa tim prestane.

“Naučen sam, kao da je neko čekićem utuvio u glavu da smo srećni samo ako pobedimo u košarci i vaterpolu i tenisu, kao da mali narodi mogu (samo takav uspeh da očekuju). Ja verujem u vas, energiju rad, trud, savakog srpskog čoveka i znam da možemo bolje”, rekao je Vučić.

1 KOMENTAR

Comments are closed.