NFL je dobio novog šampiona. Prvi put u ovom veku, drugi u istoriji i prvi put posle 50 godina Kanzas Siti Čifsi postali su Superboul šampioni, pošto su u Majamiju u borbi za titulu savladali San Francisko 31:20.

Bili su Čifsi na ivici ponora, gubili 20:10 na ulazu u četvrtu četvrtinu, ali je Patrik Mahoms baš tada pokazao da je verovatno najbolji kvoterbek u ligi.

Odlučujući momenat se dogodio kada je sredinom poslednje deonice bacio pas od 45 jardi na trećem pokušaju za 15 jardi ka Tajriku Hilu, a posle toga je usledio tačdaun za 20:17, koji je označio početak preokreta.

Mahoms je meč završio sa impresivnih 286 jardi i dva pasa za tačdaun čime je anulirao dva intersepšna, ali i istrčanih 29 jardi uz tačdaun.

Garopolo je sa druge strane prebacio 219 jardi uz tačdaun i dva intersepšna, dok je Mostert istrčao 58 jardi uz tačdaun.

San Francisko je i nakon preokreta Čifsa imao priliku da napravi još jedan preokret na meču, ali su na minut i 20 sekundi do kraja iskoristili sva četiri pokušaja.

Vodili su 3:0, pa su gubili 10:3, pa su ponovo vodili 20:10 i na kraju su poraženi.

Kvoterbek Kanzas Siti Čifsa Patrik Mahoms dobio je priznanje MVP Superboula.

Prošle godine dobio je priznanje MVP sezone, a ove MVP Superboula i na taj način je postao najmlađi igrač sa objedinjenim titulama.

Endi Rid je konačno osvojio drugi šampionski prsten. Bio je do sinoć trener sa najviše pobeda u istoriji lige, ali sa samo jednim prstenom iz 1996. godine. Sada je ponovo na tronu. Konačno.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.