Kanje Vest: “Više ne podržavam Trampa, sakrio se u bunker. Oprezan sam oko vakcine, žele da nas čipuju”

0
Foto: Profimedia

Američki reper Kanje Vest rekao je da mu se ne sviđa što je čuo da se Donald Tramp sakrio u bunker tokom rasnih nereda i da je izgubio poverenje u američkog predsednika, prenosi RTS.

Takođe, Kanje Vest je u intervjuu za magazin Forbs rekao da više ne podržava Donalda Trampa. Vest, koji je bio kritikovan zbog podrške Trampu, rekao je da je izgubio poverenje u američkog predsednika.

“To mi sve izgleda kao veliki haos”, rekao je reper.

“Ne sviđa mi se što sam čuo da se sakrio u bunker”, ističe Vest u vezi sa navodima da je predsednik SAD tokom rasnih nereda nakratko premešten u podzemni bunker.

Vest – koji je nedavno najavio svoju kandidaturu na predstojećim izborima za predsednika SAD – rekao je da nema problema s idejom da bi njegov izlazak na izbore potencijalno mogao oduzeti glasove demokratskom kandidatu Džou Bajdenu i pomoći u ponovnom izboru Trampa.

Vest je objasnio da je rasizam kada se govori da svi crnci moraju da budu demokrate. Kako je rekao, “Americi trebaju posebni ljudi koji je vode”, a da Džo Bajden “nije poseban”.

Upitan za svoj spoljnopolitički program, kaže da ga još uvek nije razvio.

“Usredsređen sam najpre na zaštitu Amerike, sa našom velikom vojskom. Fokusirajmo se najpre na sebe”, poručio je Vest.

Vakcina protiv korone i “žig zveri”
On je takođe naveo da je propustio rok za prijavu kandidature, jer je u februaru preležao koronavirus, iako nije jasno da li je Vest ikad testiran na virus ili antitela.

Takođe, rekao je da se moli za lek, mada je “ekstremno oprezan” u vezi sa mogućnošću da vakcina zaustavi širenje bolesti COVID-19.

“To je žig zveri. Žele da u nas ubace čipove, žele da rade razne stvari”, izjavio je Vest.