“Kandidovaću se za predsednika Srbije ako procenim da drugi kandidati opozicije ne mogu da pobede…”

1
Foto: Igor Pavićević

(Beta) – Predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije (SDS) Boris Tadić najavio je da će tokom januara doći do ujedinjenja SDS i Demokrata Srbije.

Tadić je za praznično izdanje Blica ocenio da će SDS tim ujedinjenjem “okupiti istinske borce protiv režima koji znaju kako se pobeđuje”.

“Verujem da tek nakon ovog ujedinjenja kreće istinska opoziciona borba u Srbiji, vrednosno i politički srodnih opcija sa jasnim političkim ciljem i programom. To je konačno oživljavanje izvorne misije Demokratske stranke koja je mnogo više od njenog formalnog imena”, ocenio je Tadić.

Ponovio je da će se kandidovati za predsednika Srbije ako “proceni” da drugi kandidati opozicije ne mogu da pobede na izborima 3. aprila i ako “ne mogu da donesu stvarne promene i izbore se sa izazovima koji će ostati nakon ove vlasti”.

1 KOMENTAR

  1. Овај већ манијакални полит центризам који нам представља бивши председник, са основном политичком поруком да се кључ решења ове катастрофе коју проживљавамо налази у неком, не зна се ни ком по реду, спајању Демократске странке, и да тек са тим чином креће истинска опозициона борба, више указује на хитност медицинског збрињавања поменутог, него што би требало да буде приказ рационалног будућег политичког деловања. Човек који је персонификација свих политичких промашаја од краја деведесетих, изневерених идеала 5. октобра, утемељења и стварања институционалних услова за васкрс ауторитарног режима, као и довођења земље на руб банкрота, и даље има проблем да схвати пролазност свог политичког постојања. Да ли из политичке сујете, великог бремена кривице који носи, или нечег трећег, чини потезе који власти апсолутно неће померити брк, али могу увелико обогаљити ову и овакву опозицију, која осим симболичног учећа у Скупштини, и власти у главном граду, нема чему да се нада. Неки људи заиста направе бољитак када уђу у политику, а неки када из ње изађу.

Comments are closed.