Nakon trideset godina postojanja tekst o grupi Kanda, Kodža i Nebojša može biti sačinjen isključivo od misli, parola i poruka izrečenih kroz tekstove njihovih pesama. Sa ovim bendom smo izgurali mnoge turbulentne periode u novijoj istoriji Srbije. Nadali smo se i verovali u ispravan stav, duboko ukorenjen u pravo na osnovna egzistencijalna prava, standard, „potrošačku korpu“ za sve… Floskula o jednom osvojenoj slobodi je globalno ispušena, pa smo tako (opet) prepušteni sami sebi.

Članovi grupe KKN su upravo tu vrstu osvešćenja savršeno pretočili u pesme na albumu koji je imenom, „Uskoro“, sublimirao sve ono čemu svako od nas stremi. Na kraju 2019. godine, posle skoro godinu dana od objavljivanja navedenog albuma, KKN seriju uspešnih singlova zaokružuje pesmom „Horor u Beogradu“. Sve što je na izdanju „Uskoro“ rečeno možda je najbolje sumirano upravo u tom singlu.

„Lamentirao sam dovoljno, nad Beogradom koji je nestao…“, uzvikuje Oliver Nektarijević prepoznatljivim „naprslim“, a opet savršenim falsetom. Još jedan u nizu stihova koji govori više od svakog videa na trendingu. KKN nas i dalje okupljaju duboko posvećeni muzici koju vole, u misiji od koje, srećom, nikada neće odustati. Možda je vreme da se presaberemo, osvrnemo, sagledamo opcije, vidimo gde smo i konačno učinimo nešto – za sebe.

(Dostupno na: www.mascom.rs)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.