Kamala Haris: Ne bih verovala Trampu u sigurnost vakcine pre izbora

0
Foto: Profimedia

Kamala Haris rekla je da neće verovati Donaldu Trampu o bezbednosti bilo koje vakcine protiv koronavirusa odobrene za upotrebu u Americi pre izbora u novembru.

U intervjuu za CNN – čiji su odlomci objavljeni u subotu – kandidatkinja za potpredsednika Demokratske stranke upozorila je na moguće političko mešanje američkog predsednika zbog odobrenja vakcine protiv koronavirusa kako bi mu se povećale šanse za reizbor, prenosi Gardijan.

Upitana da li će lično primiti bilo koju vakcinu koja bi imala zeleno svetlo u SAD pre novembarskih izbora, Haris je odgovorila: „Reći ću da ne bih imala poverenja u Donalda Trampa i to bi morao biti verodostojan izvor informacija koji govori o efikasnosti i pouzdanost bilo čega o čemu govori. Neću mu verovati na reč “.

Sve je više izveštaja o pritiscima na zdravstvene zvaničnike da ubrzaju razvoj i odobravanje vakcine koja bi mogla zaustaviti ili otupiti uticaj pandemije koja je odnela više od 185.000 američkih života i napravila pustoš nad ekonomijom koja nije viđena od Velika depresija. Haris je rekla da očekuje da medicinskim stručnjacima neće biti dozvoljeno da donose odluke o vakcini bez mešanja odozgo.

„Jer on gleda na izbore koji će se održati za manje od 60 dana i hvata da dobije sve što može kako bi izgledalo da je lider u ovom pitanju iako nije“, rekla je Kamala Haris.