Za trpezu britanskog kralja Čarlsa III pripremaju se ekstra luksuzna uskršnja čokoladna jaja, naručena od poslastičara koji ih decenijama izrađuju za kraljevsku porodicu. Za unuke i njihovu uskršnju potragu za jajima kupuju se ona obična iz supermarketa, prenosi RTS.

Na Uskrs, posle četrdesetodnevnog posta, kralj Čarls III i njegova porodica počastili su se najfinijom čokoladom, pišu italijanski mediji.

 

Tradicionalni dobavljač za tu priliku je poslastičarska kuća „Šarbonel i Voker“ (Charbonnel et Walker), jedna od najprestižnijih u Velikoj Britaniji, sa sedištem u elegantnom Bond stritu, koja postoji još od 1875. godine.

Na trpezi se za ovaj Uskrs našlo posebno luksuzno jaje od bele čokolade, sa ružičastim nijansama, punjeno čokoladnim tartufima i specijalnim roze šampanjcem, koje ručno izrađuju poslastičari ove kuće i čija je cena blizu pedeset evra.

Majstori čokolade iz „Šarbonel i Vokera“ prave poslastice za kraljevsku porodicu još od vremena Edvarda VII, pradede kraljice Elizabete.

 

Kralj Čarls, iako je poslednjih nedelja podvrgnut tretmanu radi lečenja od raka, poštuje uskršnju tradiciju svoje majke kraljice Elizabete, od šetnje do kapele Svetog Đorđa, do porodičnog uskršnjeg ručka i lova na šarena čokoladna jaja, priređenog za decu na ogromnom imanju u Vindzoru. Jaja koja se kupuju za tu priliku su mnogo skromnija, iz supermarketa.

Kraljica Elizabeta je predano poštovala Veliki post, otkriva sajt Io Donna, i nedeljama se odricala sira i čokolade, pokušavajući da na to nagovori i unuke i praunuke, ali gotovo uvek bezuspešno. Za to, navodno, nisu krivi samo mali Džordž, Šarlot i Lui, već je glavni krivac njihov tata, princ Vilijam i njegova strast prema čokoladi, kojoj jednostavno ne može da odoli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.