Kako vidim menadžera budućnosti?

  0

  Neda Lazendić, WV International, Country Manager Serbia, jedan od finalista za SAM Godišnju nagradu u kategoriji „Mladi menadžer godine 2021“

  U godini kada obeležava 15 godina poslovanja Srpska asocijacija menadžera za prestižnu Godišnju nagradu predstavlja menadžere, poslodavce, pojedince i inicijative koje ponašanjem, izuzetnošću, aktivnošću i odgovornim poslovanjem demonstriraju liderstvo i zaslužuju da budu istaknuti kao dobar primer u društvu. Kroz SAM Godišnju nagradu promoviše se podsticanje kreativnosti i liderstva u menadžmentu i različitim sferama društvenog i poslovnog života. Jubilarni deseti put zaredom Srpska asocijacija menadžera dodeliće priznanja najboljima, liderima 21. veka, na tradicionalnoj svečanosti „SAM GALA 2021“, koja će biti održana 14. decembra.

  Menadžer budućnosti treba da bude svestran. Konstantno treba da unapređuje svoja znanja i veštine u skladu sa trendovima današnjice. Bez obzira na sektor kojim se bavi, treba da se zalaže za globalne vrednosti koje su od ključnog značaja za budućnost svih nas, kao što su cirkularna ekonomija, zaštita životne sredine, održivi razvoj….Svojim primerom treba da motiviše ostale i da kreira osećaj pripadnosti u okviru tima sa kojim radi, kako bi svako svojim ličnim doprinosom učestvovao u postizanju zajedničkog cilja.

  Ono što me fascinira kod uspešnih lidera današnjice je njihova raspoloživost i spremnost da podele svoja znanja i iskustva. Podrška koju oni pružaju kroz različite programe Srpske asocijacije menadžera je neprocenjiva za razvoj mladih lidera, i to je ono što smo mi dužni da prenesemo na naredne generacije.

  Po mom mišljenju, ono što su veliki izazovi za menadžere budućnosti su digitalno okruženje, veštačka inteligencija i energetski menadžment i mislim da mladi lideri već treba da se edukuju kako bi mogli da donose kvalitetne poslovne odluke i planiranja iz ovih oblasti.