Saša Popović, suosnivač i direktor, Vega IT, jedan od finalista za SAM Godišnju nagradu u kategoriji „Menadžer godine 2021“

U godini kada obeležava 15 godina poslovanja Srpska asocijacija menadžera za prestižnu Godišnju nagradu predstavlja menadžere, poslodavce, pojedince i inicijative koje ponašanjem, izuzetnošću, aktivnošću i odgovornim poslovanjem demonstriraju liderstvo i zaslužuju da budu istaknuti kao dobar primer u društvu. Kroz SAM Godišnju nagradu promoviše se podsticanje kreativnosti i liderstva u menadžmentu i različitim sferama društvenog i poslovnog života. Jubilarni deseti put zaredom Srpska asocijacija menadžera dodeliće priznanja najboljima, liderima 21. veka, na tradicionalnoj svečanosti „SAM GALA 2021“, koja će biti održana 14. decembra.

Već sada možemo primetiti da su kompanije često suočene sa izazovom da pronađu i zaposle ljude koji poseduju odgovarajuće znanje i iskustvo za rad na pozicijama koje su od ključne važnosti za dalji rast i razvoj njihovih biznisa. Ja verujem da će ovo u budućnosti biti sve veći izazov, zbog toga što će se svet menjati sve brže, i da će zbog toga menadžeri, da bi bili uspešni u poslu kojim se bave, pre svega morati da prepoznaju talenat u ljudima koje zapošljavaju (ili su već zaposlili), a onda i da uz mentorski rad i coaching pomognu tim ljudima da što brže i što bolje nauče ono što je potrebno za rad i dođu u poziciju da i sami mogu mentorisati neke buduće menadžere.

Takođe verujem i da će u budućnosti biti još važnije nego sada da menadžeri budu i lideri kako bi sa novim generacijama ljudi koje zapošljavaju mogli ostvariti međusobno poverenje i kako bi na pravi način ohrabrivali i osnaživali ljude koje vode, a sve u cilju stvaranja zdrave radne atmosfere u kojoj je angažovani rad standard i u kojoj se ostvaruju vrhunski rezultati.

Dodatno, verujem da će sve važnije biti da menadžeri vode računa o svom blagostanju i to kroz brigu o sopstvenom fizičkom, mentalnom, emocionalnom i društvenom zdravlju. Verujem da će to biti jako bitno da bi bili spremni da se tokom dugog perioda uspešno nose sa izazovima na koje će nailaziti, ali i da bi ljudima koje vode bili dobar primer i ohrabrivali ih da i sami vode računa o svom blagostanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.