Kako upisati neki od najboljih univerziteta u Velikoj Britaniji?

  0

  Uz nekoliko klikova posetite “Studiranje u Velikoj Britaniji” virtualni Sajam, 03. decembra, 14.00 – 18.00 h

  Virtuelni Sajam „Studiranje u Velikoj Britaniji“, namenjen svima koji su zaiteresovani za školovanje na nekoj od uvaženih obrazovnih institucija iz Velike Britanije, ove zime održaće se „u online prostoru“. Razmena ideja i informacija o programima, stipendijama, grantovima i ostalim uslovima studiranja sa predstavnicama britanskih univerziteta i srednjih škola zakazana je za četvrtak, 03. decembar 2020. godine, a održaće se u periodu od 14.00-18.00h u organizaciji Integraledu mreže, najuglednije savetovadavne agencija za obrazovanje u jugoistočnoj Evropi sa tradicijom od skoro tri decenije. Besplatna registracija za događaj „Studiranje u Velikoj britaniji“, vrši se na sajtu integraledu.rs ili na linku ovde.

  Za sve koji planiraju studije u Velikoj Britaniji, virtuelni sajam Studiranje u Velikoj Britaniji je idealna prilika za dobijanje informacija na jednom mestu, brzo i metodično, bilo da postoje nedoumice oko institucije, obrazovnog programa, prikupljanja dokumentacije, procesa prijave, dobijanja vize, nalaženja smeštaja, avio karata i svih drugih praktičnih stvari“, istakla je  Veselina Todorova, savetnica za obrazovanje mreže Integraledu koja organizuje događaj i dodala: Godina pandemije promenila je mnogo toga pa i proces planiranja obrazovanja. Usled novonastale situacije, gužve pred štandovima na sajmovima obrazovanja, kao i na prezentacijama obrazovnih programa, rešili smo da zamenimo komunikaciji pomoću modernih online platformi i brzog informisanja putem interneta. Dobra strana online sajmova obrazovanja je i to što ljudi sada ne moraju da odvajaju vreme kako bi fizički prisustvovali događaju, već mogu da mu pristupe iz bilo kog grada i da se informišu o svemu što ih zanima iz prve ruke“.

  Prema UCAS studiji, oko 200 studenata iz Srbije godišnje završi osnovne studije u Velikoj Britaniji, dok oko 100 njih završi master na nekom od britanskih Univerziteta. Velika Britanija je jedna od najpopularnijih akademskih destinacija na svetu. Obrazovne institucije iz Velike Britanije pružaju studentima širom sveta mogućnost da biraju između čak 60.000 različitih nastavnih smerova od kojih su najpopularniji biznis, računovodstvo i finansije, osnovne studije prava, ekonomija, umetnost i dizajn. Interesovanje za Veliku Britaniju dodatno je poraslo kada je Britanska Vlada donela promene u svojoj politici prema internacionalnim studentima i odlučila da će nova PSW visa biti dostupna svima koji uspešno završe osnovne ili post-diplomske studije na univerzitetima u ovoj državi, bez ograničenja u broju aplikacija za ovu radnu vizu, koja svim diplomcima omogućava i traženje poslova na svim nivoima u trajanju od dve godine.

  Treba napomenuti da ovo nije obična internet prezentacija programa, već ozbiljno organizovan online događaj, koji posetiocima omogućava da dobiju iste informacije kao na događaju na kom bi fizički prisustvovali“, ističe Veselina. Posetioci virtuelnog sajma „Studiranje u Velikoj Britaniji“ imaće priliku da popričaju sa predstavnicima univerziteta i privatnih srednjih škola putem četa, video ili audio poziva, dok će im savetnici za obrazovanje biti dostupni za sva dodatna pitanja. Pored informacija o uslovima školovanja i nastavnim programima, posetioci će moći da se informišu i o brojnim atraktivnim stipendijama i grantovima koje nude obrazovne ustanove iz Velike Britanije za studente i đake iz Srbije.

  Velika Britanija je jedna od zemalja koje su simboli visokog obrazovanja, pre svega zbog tradicije u ozbiljnom pristupu kvalitetnom školovanju i mogućnosti bavljenja istraživačkim radom. Pored raznovrsnih i modernih obrazovnih programa i diploma koje uživaju visok ugled, značajna prednost školovanja u Velikoj Britaniji je mogućnost sticanja obrazovanja u multikulturalnom okruženju. Svake godine 270.000 novih studenata iz više od 160 država iz različitih krajeva sveta dođe u Veliku Britaniju radi školovanja“, kaže Veselina Todorova i podvlači da je tu i činjenica da je za sticanje britanskih diploma potrebno manje vremena, dakle i manje finansijskog ulaganja, kao i da postoje opcije rada tokom studija.

  Na ovogodišnjem virtuelnom sajmu „Studiranje u Velikoj Britaniji“ u organizaciji Integraledu učestvovaće predstavnici sledećih univerziteta iz Velike Britanije: University of Northampton, University of Essex, University of Greenwich London, University of Westminster, kao i University of the West of England, Bristol. Takođe, posetioci će imati priliku da razgovaraju i sa predstavnicima veoma uglednih srednjih škola, poznatih po ozbiljnoj selekciji i visokim rezultatima koje postižu svake godine kao što su Dukes Education (Cardiff Sixth Form College), Earlscliffe College, Rochester Independent College i ACS International school Cobham. Sve ove institucije predstaviće stipendije i programe koji su pristupačni deci iz Srbije iako spadaju u elitno obrazovanje.

  Zainteresovani za detalje o obrazovnim institucijama 03. decembra će na virtuelnom sajmu moći da se informišu o svemu kod savetnika Integraledu tima.