Kako su tri klackalice obesmislile Trampov zid između SAD i Meksika

1
Foto: Profimedia

Viši sud je odlučio da “odmrzne” novac koji je Pentagon odvojio za izgradnju zida na granici Sjedinjenih Država i Meksika i tako su odluke nižih sudova oborene. Od tog trenutka čini se da je “Trampov zid” nemoguće oboriti, pa su umetnici odlučili da to urade na svoj način.

Prema kreaciji arhitekte Ronalda Raela, u zid su ugrađene tri roze klackalice. Simbolički gledano, takav pojam je višeslojan.

Sa jedne strane, deca iz Meksika i Sjedinjenih Američkih Država imaju priliku da se igraju jedni sa drugima, uprkos barijerama koje su neki odrasli pojedinci odlučili da podignu.

Sa druge strane, klackalica ima specifičan radni mehanizam. Ono što se dogodi na jednoj strani, vrlo brzo se reflektuje i na drugoj.

Tako su umetnici, zajedno sa decom koja uživaju u njihovoj kreaciji, poslali jasnu poruku Donaldu Trampu i njegovoj administraciji.

U pokušaju da spreče neograničen i nekontrolisan upliv emigranata, oni su odlučili da ulože oko 5,7 milijardi dolara, ali se čini da neke, prirodne veze neće moći da prekinu zidom visokim pet metara.

1 KOMENTAR

  1. Iskreno nisam verovao da će Tramp zaista napraviti ovaj zid i nisam u prilici da komentarišem koliko je to dobra ili loša stvar. Ipak, zid je obaveza koju je Tramp dao svojim biračima koji su ga izabrali za predsednika. Njegova obaveza je bila da to ispuni. Ja bih voleo da i drugi političari ovako shvataju svoja obećanja.

Comments are closed.