“Kako se desilo da ukradena ikona bude poklonjena drugom čoveku svetske velesile kakva je Rusija?”

1
Profimedia

(Beta) – Zamenik predsednika Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Radović izjavio je da je slučaj “ikona” ugrozio medjunarodni imidž Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

“Svetski mediji već danima pišu o diplomatskom skandalu u režiji srpskog člana Predsedništva BiH Milorad Dodika u slučaju ‘ukrajinska ikona’, a niko od aktera skandala nije se oglasio da objasni šta se zaista dogodilo”, naveo je Radović.

On je kazao da će slučaj, u koji se na kraju uključio i Interpol, samo dodatno da ugrozi medjunarodni ugled Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

“Ukoliko gotovo svakodnevno svetski mediji izveštavaju negativno o procesima i političkoj situaciji u BiH, kako neko može očekivati da će neko investirati svoj kapital ovde”, ocenio je Radović.

Prema njegovim rečima, skandalozno je da se danima posle izbijanja ove afere ne zna ko su odgovorni akteri.

“Umesto da krivci za diplomatski skandal decenije objasne javnosti kako se desilo da ukradena ikona bude poklonjena drugom čoveku svetske velesile kakva je Rusija, danima imamo ćutnju nadležnih, dok nas medjunarodna javnost razapinje kao Pink panter državu”, istakao je Radović.

On je naglasio da je očigledno da čelni ljudi u Predsedništvu BiH ne znaju na koji način diplomatski imidž jedne države utiče na ekonomiju i investicije, jer inače “nikad ne bi svom narodu priredili prvorazredni diplomatski skandal kakav je slučaj ‘ikona'”.

1 KOMENTAR

Comments are closed.