Sličnosti između novog lidera Argentine i potencijalnog holandskog premijera nije samo u neukrotivoj frizuri ili oštrom jeziku, ni u poređenju s bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom. Pa ni u sloganima naslonjenim na Trampove: Argentina ponovo velika – Holandija na prvom mestu.

Spisak obećanja s kojima su došli na vlast poduži je: Gert Vilders će preispitati članstvo Holandije u EU, migracionu politiku i politiku azila, organizovati deportaciju ilegalaca, ali i razračunavanje s muslimanima zabranom Kurana (što je kasnije ublažio).

Havijer Milei zapravo mnogo je preteraniji i nestabilniji od Trampa i bivšeg brazilskog kolege Bolsonara, mada mu je namerno pravljena frizura između Elvisa i Vulverina. Autsajder, zvezda medija, ekonomista, sklon izlivima besa, vulgarnostima i pretnjama, pobedio je obećanjem da će srušiti establišment i inflaciju (od 140 odsto), izrezati ih figurativno motornom testerom, koju je zaista donosio na predizborne skupove. Pa i nazivanjem pape predstavnikom zla, mržnjom prema komunistima i obećanjem da će razrušiti dosadašnji poredak.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 30. NOVEMBRA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.