Kako sam izgubio nevinost sa Merilin Monro: Glumac Đani Ruso o burnoj ljubavi sa holivudskom zvezdom

0
Foto: Profimedia

Glumac Đani Ruso, koji se proslavio ulogom u kultnom filmu Kum, tvrdi da je sa petnaest godina izgubio nevinost sa holivudskom ikonom Merilin Monro i to u njenoj kadi.

Merilin je bila skoro duplo starija u tom trenutku, imala je 33 godine, a on veruje da bi ona u ovoj eri “Me Too” pokreta završila uzatvoru Ruso, koji je igrao Karla Ricija u filmu Frensisa Ford Kopolu, tvrdi da su njih dvoje ostali u bliskoj vezi sve do njene smrtiu 36-oj godini 1962. godine.

Govoreći ekskluzivno za San u svom stanu u Njujorku, 75-godišnji glumac je rekao: “Marlon Brando je bio moj jedini glumaki učitelj, a Frenk Sinatra jedini pevački, a Merilin Monro je od mene napravila muškarca.”

“Naučila me je svemu što znam”, kaže on. “Mislio sam da sam najsrećniji dečko na svetu, ali da se to dogodilo danas, mislim da bi ona bila uhapšena i moji roditelji bi pokušali da izvuku nešto novca od nje.”

On, međutim, kaže da je za njega to bilo prelepo iskustvo.

“Da li sam se uznemirio? Ne. Upravo sam imao seks sa najvrelijom američkom filmskom zvezdom i seks simbolom.”

U memoarima “Hollywood Godfather: My Life In The Mob And Movies”, Ruso opisuje kako je upoznao Merilin Monro. Bilo je to dok je radio u frizerskom salonu u Njujorku. “Dolazila bi četo i uvek me je ppitala da joj operem kosu”, objašnjava on. “Merilin je bila veoma prijateljski nastrojena. Posle nekoliko njenih dolazaka, prevazišao sam taj osećaj filmske zvezde i video sam je kao normalnu osobu, iako sam fenomenalnim telom.”

Ubrzo je jedan od Merilinin savetnika pozvao Rusoa u Valdorf hotel, gde je odsela. “Mislio sam da izlazi i da treba da joj pomognem sa kosom”, priča. “Merilin je bila sama u raskošnom apartmnu s ogromnom terasom, ali celokupno meto izgledalo je kao set fimova o katastrofi. Odeća je ležala bačena svuda, prljavo posuđe stajalo je na sofi. Krevet nije bio namešten i izgledala je kao beskućnik bez šminke. Bila je umotana u beli peškir i držala flašu šampanjca.”

Ponudila mu je čašu šampanjca pre nego što je bacila peškir i pozvala ga da joj se pridruži u kupki.

“Srce mi je lupalo. Kao idiot, prekrio sam oči, zbog čega se nasmejala. Počeo sam dase skidam, moleći se da se neću saplesti o pantalone i pasti na dupe, a onda sam ušao u kadu.

Biću iskren, nisam imao pojma šta da radim ili šta ona očekuje. Ostali smo u krevetu celog vikenda, izlazili smo iz njega samo kad smo moali. Bilo je to moje prvo iskustvo sa posluženjem u sobi i bio je to dodatak fantastičnom iskustvu.”

Kaže da se već u ponedeljak vratio u realnost, kada je otišao na posao, ali da nikome nije pričao, ne zato što je džentlmen, već zato što mu niko ne biverovao. On kaže da se veza nastavila, ali da je to ostala tajna. Otkrio ju je tek tokom rada na filmu “Kum”. Dogodilo se to kada je Marlon Brando žalio zbog njene smrti, kao jedan od njenih bivših ljubavnika. “Marlon je zlobno rekao: ‘Emitovala je seks. Čoveče, bila je sjana.” Nesvesno je Ruso klimnuo u znak slaganja, a Bando ga je pitao da li je spavao sa njom. Zatražio je i dokaz, pa je Ruso udario u gornji deo svoje desne butike i rekao: ‘Ožiljak, negde ovde’. “Osećao sam se loše što mu govorim o tome.”

Ruso je govorio i o tome kako je prvi put ubio čoveka i to pedofila, bolničara, kome je zadao smrtonosne ubode nožem nakon što ga je seksualno napao. “Nisam osećao krivicu, bilo je to pitanje samoodbrane. Zlostavljao je mnogo dece u bolnici.”

Sa trinaest godina je, kao heroj ulice, počeo da radi za mafijaša Franka Kostela, koji je postao model po kojem je građen lik Don Korleona iz knjige “Kum”. Sa 44 godine je ubio ponovo, kada je video muškarca kako zlostavlja devojku u Rusoovom kazinu. Pucao je u njega kada ga je ovaj posekao po vratu sa slomljenom čašom šampanjca. Problem je što je tip bio član Eskobarovog Klana i Ruso je bio u velikoj nevolji. Nekoliko dana kasnije mu je stigla poruka: mrtve kokoške i gmizavce, zajedno sa njegovim slikama islikama njegove ćerke Karmen. Pratili su je, pa je morao da ode i zamoli za mir sa Eskobarom. On tvrdi da ga je Eskobar mučio dok nije otkrio da je Ruso igrao u “Kumu”. Pošto je Eskobar bio veliki njegov fan, zatražio je od Rusoa da odglumi scenu iz filma u kojem Al Paćino grli Karla zbog njegove uloge u ubistvu Sonija. To će mu jedino spasiti život. Tako je i bilo, iako je Ruso verovao da igra scenu sopstvene smrti. Na kraju su ga odvezli u džunglu i počeli da se smeju, a onda ga pustili i prebacili na aerodrom.

Ruso tvrdi da je čak bio svedok kada je pokojni američki predsednik JFK ušmrkavao kokain sa stomaka starlete.

Ruso je svom agentu rekao da bi voleo da ga igra Leonardo Dikaprio na filmu. “A da Šarliz Teron igra Merilin…”