Kako perete veš vaše bebe: Ove stvari morate znati

  0
  Foto: promo

  Svi znamo da je miris bebe najlepši na svetu! Pored toga što im koža i kosa nestvarno mirišu, one su i predmet stalne brige i nege roditelja. Bebe presvlačimo nekoliko puta dnevno, a gomilice prljavog veša brzo prerastu u planine. Prilikom pranja veoma je bitno biti praktičan, ali i pametan, kako bi se istovremeno očistila garderoba, ali i sačuvala osetljiva koža od iritacija. Ukoliko želite da izbegnete osipe i druge probleme koji mogu biti izazvani nepravilnim pranjem i neispravnim korišćenjem mašine za pranje veša, obratite pažnju na sledeće stavke.

  Bebinu odeću treba prati odvojeno

  Poželjno je da ukoliko možete, bebinu odeću perete odvojeno od vaše. Često se na našoj odeći mogu zadržati i preneti na dečiju neke bakterije koje za novorođenče mogu biti štetne. Takođe, još jedan od razloga zašto treba da razdvajate odeću jeste to što je za pranje dečijih stvari ptorebno koristiti posebne deterdžente i omekšivaće. Sortirajte bebin veš po boji, kao što radite sa vašim i perite odvojeno šarene od belih stvari. Za obojenu odeću je preporučljivo da se pere na 40 stepeni, a za belu na 60 stepeni. Takođe, obratite pažnju i dobro pročitajte etikete, kako se odeća ne bi smanjila ili uništila.

  Potrebno je pretpranje veša i nove garderobe

  Savetuje se da kada perete pelenu, posteljine, peškire i stvari koje idu do bebine kože, da uključite program za pranje belog veša na visokim temperaturama, to je najčešće 90 stepeni i idealno je ukoliko vaša mašina ima antialergijski program.

  S obzirom na to da se često skuplja prašina na garderobi koja dugo stoji u prodavnicama ili u ormanima, tu odeću je potrebno oprati ponovo na 30 stepeni.

  Foto: promo

  Pažljivo birajte koji prašak za veš koristite

  Bebina koža je izuzetno osetljiva i zahteva posebnu negu, a može se desiti da burno reaguje na pogrešan izbor praška. Zato je veoma bitno da dobro proučite sastav, da ne sadrži neželjene supstance, kao i da bude blagog mirisa. Takođe, na pakovanju treba da bude naznačeno da je testirano na osetljivoj koži, a ukoliko stoji oznaka 0+ to znači da može da se koristi od samog rođenja. Preporuka je i koristiti tečni detrdžent, jer se lakše ispira i ne ostavlja talog na odeći, koji može da izazove iritaciju i svrab, a ukoliko ga ne koristite, onda uvek dodatno ispirajte.

  Izbegavajte omekšivač Svi znamo da omekšivači čine da veš bude mirišljav i mekan, ali oni takođe mogu biti uzrok osipa, crvenila ili perutanja nežne bebine kože. Ali postoji način da se to postigne i bez korišćenja hemikalija. Rešenje su Gorenje WaveActive mašine koje imaju funkciju SteamTech koja omogućava iste efekte, tako da možete zaboraviti na omekšivač! Zahvaljujući dodatnom tretmanu parom na kraju odabranog programa značajno umanjuje nabore, mirise i bakterije.