(Beta) – U Francuskoj se ostriga konzumira za vreme praznika, a u zemlji poznatoj po vinu takodje je dobra protiv mamurluka, preneli su tamošnji mediji dan posle dočeka Nove godine kada se, kao svuda u svetu, ljudi „oporavljaju“ od slavlja.

Francuzi ostrige jedu za praznike ili za neke posebne prilike, ali u područjima u kojima se gaje, posebno duž obale Atlantika, postoji odavno mišljenje da je ostriga i prirodni lek protiv mamurluka.

„Ostriga je kompletan obrok, jer je sveža i savršena je da se jede kad smo malo gladni“, izjavio je jedan uzgajivač.

Nutricionista Erve Lariel (Herve Laruel) je rekao da ostrige imaju malo kalorija i masti, dobre su za varenje, ali poseduju cink koji je dobar za eliminisanje alkhola iz organizma.

„Konzumiranje ostriga uveče ili dan posle slavlja zaista ima svojstva protiv mamurluka. Ali je ipak najbolje izbegavati prekomerno konzumiranje alkohola da bi se izbeglo to neprijatno stanje“, dodao je Lariel.

Radio Frans enfo (France Info) savetuje da je bolje da se ostrige jedu iz zadovoljstva, nego protiv mamurluka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.