Neuspeh je druga strana medalje svakog uspeha. Isto važi i za greške. Svaki iskren, uspešan čovek reći će da je mnogo puta na tom kretanju ka svom cilju ili nekom uspehu, grešio i da je bilo trenutaka kada se osećao kao potpuni gubitnik.

Ko nije?! Međutim, ono što se može videti je deljenje uspeha, lepote, sreće i zadovoljstva. Nema puno onih koji će podeliti i loše dane. A oni su sastavni deo svake priče. Svake, jer nema priče  bez zapleta, bez greške.

Nova epizoda podkasta “Kako da izgradite dobar život” mogla bi da bude upravo osvetljavanje druge strane priče, one iza zavese raznih predstava koje ljudi igraju. Ovo bi mogla biti neka vrsta pravde za neuspehe i greške, ali bez namere da zvuči kao poziv da što više (svesno) grešite.

Greše svi i svi imaju neuspehe, frustracije i borbe. Uprkos tome, greška je ogroman strah mnogih, nje se plašimo, zbog nje osuđujemo sebe, često i druge. Baš zbog toga, nekada je teško nastaviti dalje. Izgleda da nije za sve kriva greška, već čovekov pogled na nju.

Zato su Iva Branković i Mia Popić, psihoterapeutkinjama, u novoj epizodi psihološkog podkasta Velikih pričale o drugoj strani uspeha. Onoj o kojoj se obično ćuti. Možemo biti uspešni iako grešimo. Živele greške, živeli neuspesi!

Uskoro stiže specijalno izdanje podkasta “Kako da izgradite dobar život” koji smo nazvali “CV neuspeha”, u okviru kog će poznate i uspešne ličnosti otvoreno da govore o svojim neuspesima koji su druga strana medalje njihovog uspeha.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.