Kako MBA pomaže u rukovođenju

  Ivan Janićijević, direktor domaće prodaje Koncerna Bambi a.d. Požarevac o MBA studijama u organizaciji Mokrogorske škole menadžmenta

  0

  Kako je tekla vaša karijera?

  U kompaniji Bambi počeo sam da radim 2006. godine. Od tada, pa do 2018. godine prošao sam više pozicija u sektoru Prodaje, gde sam pokrivao i DSD kanal prodaje, ali i Key Account. Na MBA studije u organizaciji Mokrogorske škole menadžmenta i Fakulteta organizacionih nauka sam krenuo 2014. godine, a studije sam završio 2017. godine. Od 2018. godine postajem direktor domaće Prodaje u kompaniji Bambi.

  Utisci o MEMBA programu

  Mislim da govorim u ime i ostalih polaznika, ali generalno smo naučili dosta o veštinama upravljanja, dosta smo saznali i naučili u kom pravcu se ceo svet kreće kada je vođenje biznisa u pitanju. Imao sam prilike da upoznam dosta dobrih i kvalitetnih ljudi, da sa njima radim u grupama. Atmosfera koja pleni, zajedništvo, podrška i solidarnost profesora, kao i kolega iz klase su definitivno nešto što karakteriše ovaj program. Dinamičan raspored vas tera da pomerate svoje granice, ali sa dobrim vetrom u leđa koji dobijate od svojih saboraca granice ne postoje. Dakle, moj krajnji utisak je više nego pozitivan.

  Beneficije koje vam je program doneo

  Kroz rad na MBA studijama, ali i kroz brojne radionice, mogli smo dosta toga da saznamo kada su u pitanju svetska, ali i domaća praksa. Kroz grupni rad, trudili smo se da pravimo simulacije kako bismo došli do zaključaka i rešenja s kojim se suočavamo u svakodnevnom poslu. Korist je takva da smo uspeli da sagledamo poslovanje i sa strane posmatrača, ali i iznutra, kao učesnik. Dakle, dobijate jednu potpuno širu sliku. Pored toga, dobijate i neke nove alate, koje ćete primenjivati u svakodnevnom radu. Znanje je kompletno primenjivo u praksi.

  Zašto biste nekom preporučili ovaj program?

  Kada sam prvi put otišao na razgovor sa direktorima programa znao sam da će mi MEMBA pružiti neponovljivo iskustvo. Sam koncept i organizacija programa su u potpunosti prevazišli moja očekivanja. Prvenstveno bih preporučio svima koji žele da se kao menadžeri dodatno usavrše, jer će im ovaj MBA program u budućnosti pomoći u rukovođenju, bez obzira da li je u pitanju manji tim ili čitava kompanija.

  Više o MBA programu Mokrogorske škole menadžmenta na  https://memba.msm.edu.rs