Telohranitelj saudijskog kralja Salmana ubijen je iz vatrenog oružja, saopštila je državna televizija u Saudijskoj Arabiji. Kako se navodi, telohranitelj se stradao u „ličnoj raspravi“, ali osim toga, u objavi televizije na koju se pozivaju svetski mediji, nije obljavljeno još detalja o ovom slučaju.

Ubijen je general-major Abdulaziz Al Fagham, a prva zvanična potvrda o njegovoj smrti stigla je u tvitu saudijske državne televizije.

„General major Abdulaziz al Fagham, telohranitelj čuvara dve svete džamije ubijen je iz vatrenog oružja u ličnoj raspravi u Džedi“, navodi se u tviter poruci.

Državna televizija nije objavila druge detalje.

Nekoliko sati kasnije saudijska agencija SPA javila je da je u raspravi prijatelj Al Faghama pucao u njega i ubio ga, kao i da je ranio još jednog Saudijca i jednog filipinskog radnika.

Prema ovim tvrdnjama, došlo je do razmene vatre kada su reagovale bezbednosne snage. Kako se navodi, posle intervencije osoba koja je pucala je ubijena, a u pucnjavi je pet pripadnika bezbednosnih snaga je ranjeno.

U Saudijskoj Arabiji se objavljuju izjave saučešća za ovog oficira kojeg nazivaju „čuvarem kraljeva“ i praćene su slikama sa sadašnjim 83-ogodišnjim kraljem Salmanom kao i slike dok je služio uz njegovog prethodnika kralja Abdulaha.

Krivična dela sa oružjem su retka u Saudijskoj Arabiji gde se primenjuju strogi islamski zakoni, a za osuđene ubice i krijumčare drogom kazna je pogubljenje. U 2017. godini bilo je 419 prijavljenih ubistava, prema UN Kancelariji za drogu i kriminial.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.