Kako je Tači video sebe u Holivudu: “Imam jednog prijatelja koji piše scenarije…”

0
THOMAS KOEHLER / AFP / Profimedia

Iako je utisak u javnosti da su Albanci i pre Rambujea imali dogovor sa Amerikancima o konačnom sporazumu, kasnija svedočenja demantuju takvu tezu. Tako Veton Suroi piše u svojoj knjizi da je, na primer, Hašim Tači odbijao da stavi potpis na Rambuje, jer je imao navodne informacije da “Amerikanci ne žele da se sporazum postigne u Francuskoj”. Insistiranje, objašnjavanja da će potpis Albanaca i nepotpisivanje srpske strane dovesti do bombardovanja, pa čak i pretnje američke strane nisu uspele da ga privole na paraf. Suroi, inače direktni učesnik pregovora, otkriva jednu epizodu koja je privolela Tačija da potpiše Rambuje.

“Rešenje je pronašao Džejms Rubin, portparol Stejt departmenta koji je, na insistiranje Džima O Brajana, izvukao Tačija iz sale za sednice. U polusatnom razgovoru , Rubin je ispričao Tačiju kako ima prijatelja koji piše filmske scenarije u Holivudu i kako bi možda bilo dobro da on napiše jedan scenario o njemu. Za film. Za Holivud”, tvrdi Suroi.

VELIKI DOSIJE O KOSOVU I METOHIJI: ŠTA JE BILO, ŠTA ĆE BITI – OBJAVLJEN JE U NOVOM NEDELJNIKU

***

Nedeljnik u rođendanskom broju donosi čak dva poklona – Knjiga iz nove poklon edicije “Veliki glumci: četvorica veličanstvenih” i Njujork tajms na srpkom jeziku.

Napravi svoju kolekciju

Svi čitaoci Nedeljnika od 8. oktobra na poklon dobijaju hit knjigu o Paji Vuisiću, a potom u narednim brojevima ćete moći da čitate nepoznate priče iz života Dragana Nikolića, Bate Stojkovića, Zorana Radmilovića.

This image has an empty alt attribute; its file name is nedeljnik-glumci2-1024x685.jpg