“Kako je sveštenik izašao iz kovid bolesničke sobe, da bi ispratio posmrtne ostatke mitropolita Amfilohija”

1
Savo PRELEVIC / AFP / Profimedia

(Beta) – Pomoćnik direktora Kliničkog centra Crne Gore Nemanja Radojević izjavio je danas da je formirana komisija koja će ispitati kako je došlo do toga da sveštenik Dragan Mitrović izadje iz kovid bolesničke sobe, kako bi ispratio posmrtne ostatke mitropolita Amfilohija.

“Mi ćemo u skladu sa našim nadležnostima pokušati da utvrdimo da li je to tačno, delimično tačno ili netačno, pri čemu se nećemo mešati u rad drugih nadležnih organa”, rekao je Radojević za Radioteleviziju Crne Gore.

Starešina Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici Mitrović je u subotu obukao svešteničku odoru i učestvovao u iznošenju kovčega sa telom preminulog mitropolita Amfilohija Radovića iako je nekoliko dana ranije primljen u bolnicu Kliničkog centra Crne Gore, na lečenje od kovida-19. 

Vest o tome, uz snimak iznošenja mitropolita iz Klinićkog centra, objavio je portal CDM, a zatim i brojni drugi crnogorski mediji,  konstatujući da su uprava Interne klinike a time i Klinički centar prekršili medicinske protokole o poštovanju obaveznih zaštitnih mera tokom epidemije korona virusa.

Prema informacijama Pobjede, policija je juče po nalogu tužilaštva počela da prikuplja informacije, povodom navoda da je sveštenik Mitrović napustio lečenje u Kliničkom centru. Biće izvršene provere medicinske dokumentacije i saslušana odgovorna lica u Kliničkom centru i Institutu za javno zdravlje, kao i sveštena lica.

Načelnica Odeljenja za pulmologiju na Internoj klinici Kliničkog centra, dr Jelena Borovinić-Bojović tvrdi da sveštenik Mitrović nije napuštao kovid odeljenje Interne klinike niti je išao na sahranu mitropolita Amfilohija.

“Otac Dragan Mitrović, kao starešina Hrama u Podgorici, nije, prema mojim saznanjima, napuštao prostor kovid centra i nije prisustvovao sahrani mitropolita Amfilohija, već je uvažio moj izričit lekarski savet da nikako ne napušta bolničko lečenje”, rekla je juče Borovinić- Bojović.

1 KOMENTAR

Comments are closed.