Slon star 36 godina iz Pakistana, sa prekomernom telesnom težinom, i koji je veći deo svog života proveo u zatočeništvu, na putu je ka smeštaju za divlje životinje u Kambodži, delom zahvaljujući zaslugama američke pop zvezde Šer, prenosi CNN.

Jedini azijski slon u Pakistanu je proveo godine u nepovoljnim uslovima u knotroverznom zoološkom vrtu u Islamabadu, gde je patio i od nedostatka fizičke aktivnosti, ali i ispucalih i zapuštenih noktiju zbog života u neodgovarajućim uslovima. Većinu dana provodio je u mračnim prostorijama, okovan.

Nakon što je njegova partnerka preminula 2012. godine, slon po imenu Kavan, prozvan je „najusamljenijim slonom na svetu“.

Međutim, od 2016. godine, američka pevačica Šer se pridružila velikoj kampanji na društvenim mrežama za njegovo oslobađanje i preseljenje.

Ranije ove godine, Visoki sud u Islamabadu je zatvorio zoološki vrt zbog loših uslova za smeštaj životinja i dozvolio organizaciji za zaštitu životinja „Four Paws“ da premesti Kavana, koga je Šri Lanka poklonila Pakistanu pre 35 godine, dok je bio beba.

Poslednjeg dana novembra, „Free The Wild“, humanitarna organizacija koju je osnovala Šer, saopštila je na Instagramu da je operacija preseljenja slona iz Pakistana u Kambodžu započeta.

Pre samog leta, Kavan je pripremljen za boravak u avionu.

Neprofitna organizacija za smeštaj divljih životinja u Kambodži je saopštila na Fejsbuku da će Kavan sada živeti u ogromnom ograđenom prostoru, nalik džungli, gde će većinu ishrane osigurati prirodnim putem, iako će dobijati i redovne porcije voćnih poslastica.

Američka pevačica Šer je za Kavanov slučaj saznala na Tviteru.

„Pomislila sam. Kako mogu da pomognem i spasim slona koji je okovan u šupi već 17 godina“, rekla je Šer.

„Ovo je prvo veliko spašavanje u našoj humanitarnoj organizaciji i tako sam ponosna“, dodala je ona.

Uoči samog putovanja, Šer je otputovala u Pakistan i Kavanu otpevala svoju pesmu „A Dream is a Wish Your Heart Makes“.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/
https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.