Kako je (samo)uništena srpska policija: Svemoćna, a nemoćna… – Veliki dosije u novom Nedeljniku

0
logo/ilustracija makista

Novi Nedeljnik koji je na kioscima od četvrtka 28. oktobra donosi veliki dosije o tome kako je (samo)uništena srpska policija.

Prošlonedeljno hapšenje Dijane Hrkalović otvorilo je pitanje o stanju u kojem se nalazi srpska policija. Najčešća dilema odnosi se na kako su pripadnici MUP-a dozvolili da im devojka od tada 27 godina “zavede red”, a da se retko ko od njih naročito suprotstavio novom poretku.

Nije se suprotstavila partijskim nameštenicima, ali je učestvovala u sumnjivim praćenjima koja su dovodila do likvidacija na beogradskim ulicama.

Nije se suprotstavila najobičnijim huliganima i izbacivačima sa splavova koji su postali najmonstruozniji klan do sada, već im je opraštala ubistvo u centru Beograda, napadajući svog kolegu koji je samo hteo da radi svoj posao.

Nije mogla da izvede značajniju akciju protiv organizovanog kriminala, ali je zato mogla mnogim dilerima da obezbedi policijske legitimacije, blinkere, uniforme i ostale rekvizite.

Nije mogla da izvede jednu ozbiljniju akciju protiv korupcije, a svi znamo gde korupcija leži, ali je mogla da učestvuje u praćenju i prisluškivanju političkih protivnika aktuelne vlasti, novinara i aktivista.

Ali, stanje u policiji nije takvo postalo juče. Dosije Nedeljenika otkriva genezu propadanja MUP-a Srbije, počevši od devedesetih do danas i šta se sve dešavalo u policiji za veme svih ministara koji su vodili unutrašnje poslove.

U NOVOM NEDELJNIKU ČITAJTE: Kako policajci počeli da se bave kriminalom, a kriminalci sa policijskim značkama počeli da uspostavljaju red i zakon / Koji ministar je dozvolio da mu ime bude zapisano u telefonskom imeniku / Koga je Arkan jedino oslovljavao sa “šefe”, a ko je dočekao mirno penziju samo zato što je odbio da izvrši naređenje / Koji kriminalci su išli na kurseve na Institutu bezbednosti / Kako je svaka stranka želela da ima svog visoko rangiranog policajca / Ko je u odnosu policije i politike “zimzeleni”, a ko “listopadni” / Kako su inspektori prodavali “ciglu” političarima / Šta znači šifra “3-5-7” u kadriranju u policiji koja mnogo toga govori…