Aleksandar Đorđević u Kinu na Mundobasket sigurno neće voditi Nikolu Kalinića i Nemanju Nedovića.

Nećete na ovom mestu pročitati zbog čega je to „loša odluka“ selektora košarkaške reprezentacije Srbije, kao ni između deset i 160 mogućih razloga zbog kojih je doneta takva odluka. Iako bi to bilo zanimljivije, ako ne za čitanje, onda za komentarisanje.

Ovakav izbor jednog od voljenijih Srba izazvao je brojne reakcije. One se kreću u ravni od navijačke zagriženosti, do grčevite odbrane lika i dela Aleksandra Đorđevića.

Istina je da niko nije bezgrešan i da ne postoji čovek čije delovanje u javnom interesu ne bi trebalo komentarisati i dovoditi u pitanje, kao što je činjenica da je Đorđević nebrojeno puta do sada opravdao poverenje navijača – od šuta van balansa u poslednjoj sekundi, do tempiranja forme i pametnog veleslaloma kroz žrebove velikih turnira.

Istina je i da je saopštavanje spiska igrača koji će ići na pripreme reprezentacije suviše ličilo na manir u jednom drugom sportu, koji Srbi po potrebi manje, a po srcu mnogo više vole i od košarke. Zbog toga ovo nije priča o tome.

Ovo je zapravo priča o onima koji će utakmice iz Kine posmatrati uz komentare Slobodana Šarenca, a ne tako davno učestvovali su u snimanju serijala sa istim čovekom, svojevrsnoj najavi Mundobasketa.

Ceo tekst čitajte u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 4. jula. Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici

Komentara

  1. Boki
    5. jula 2019. 12:43

    Činjenica je da Kalinić ima mesto u ovoj reprezentaciji. Ako ga nije pozvao zbog onih slika ili nekih drugih vankošarkaških razloga, onda veliko razočarenje u selektora. Ako je košarkaški rezon, onda je to pravo selektora i nema šta da se kaže.

  2. Shabatz
    6. jula 2019. 13:13

    Neko ko reprezentuje zemlju treba da je predstavlja u najboljem svetlu i na terenu i van njega. Za razliku od fudbala, košarkaški selektor ima reputaciju i poverenje većine. Do sada poverenje nije izneverio tako da verujem da Đorđević ima svoje opravdane razloge. Puna podrška selektoru!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.