Nekadašnji predsednik Sjedinjenih Država Barak Obama imao je važnu ulogu u tome da košarkaši ipak odluče da nastave sezonu u NBA ligi, prenose američki mediji.

Nastavak sezone ozbiljno je doveden u pitanje u sredu, kada su košarkaši Milvoki Baksa odlučili da bojkotuju petu utakmicu prve runde plej-ofa sa Orlando Medžikom. Baksi su se na taj korak odlučili u znak protesta zbog ranjavanja Džejkoba Blejka u Viskonsinu.

Usledio je sastanak igrača sa predstavnicima lige, a na njemu je bilo mnogo varnica.

Prema pisanju američkih medija upravo tu je bila važna uloga Baraka Obame. Kontaktirali su ga Lebron Džejms i Krisl Pol, predsednik Asocijacije NBA igrača, a 44. predsednik SAD im je savetovao da se vrate na teren.

„Kao veliki ljubitelj košarke, predsednik Obama redovno razgovara sa igračima i zvaničnicima lige. Kada je kontaktiran rado je dao savet maloj grupi košarkaša koji su tražili način da iskoriste svoje platforme na dobar način posle njihovog hrabrog i inspirativnog bojkota posle upucavanja Džejkoba Blejka. Razgovarali su o pokretanju Komiteta za društvenu pravdu da bi se postarali da potezi igrača i lige dovedu do značajnog angažmana oko reforme policije i krivičnog pravosuđa“, stoji u saopštenju Obamine kancelarije.

Naslednik Baraka Obame u Ovalnom kabinetu, Donald Tramp, negativno je komentarisao dešavanja u NBA ligi i istakao da se igrači i oni koji vode ligu ponašaju kao da su deo političke organizacije.

Neki od ciljeva i zadataka koje su postavili pred sebe i druge, postavljajući ultimatum za povratak na teren – poput toga da košarkaške hale budu pretvorene u centra za glasanje na predstojećim predsedničkim izborima – govore u prilog tome.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-450-od-27-avgusta/
https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/
https://www.nstore.rs/product/edicija-velike-biografije-srpske-kontroverze-tri-knjige-za-samo-499-dinara/
https://www.nstore.rs/product/letnja-akcija-dve-luksuzne-monografije-za-samo-499-dinara/
https://www.nstore.rs/product/letnja-akcija-edicija-velike-biografije-za-samo-900-dinara/
https://www.nstore.rs/product/istorija-republike-srpske/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.