“Kako je moja porodica stvorila najopasnijeg čoveka na svetu”: Trampova nećaka piše memoare i otkriva porodične tajne

0
Beta - AP Photo/Patrick Semansky

Nećaka američkog predsednika Donalda Trampa sprema se da objavi memoare koji će baciti svetlost na mračnu priču porodice američkog predsednika, prenela je danas njena izdavačka kuća. 

Knjiga koju je napisala Meri Tramp, ćerka Trampovog starijeg brata Freda Trampa  “Suviše i nikad dosta: Kako je moja porodica stvorila najopasnijeg čoveka na svetu” (Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man), izlazi 28. jula, saopštila je izdavačka kuća Sajmon i Šuster (Simon & Šuster.

Iako su objavlljena brojna kritična dela o Trampovom izboru i mandatu prvi put član porodice Tramp svedoči o njemu. 

Knjiga izlazi usred kampanje za američke predsedničke izbore izbore 3. novembra na kojima se Tramp kandiduje za svoj drugi mandat.

Pedesetpetogodišnja Meri Tramp ćerka je Freda Trampa mlađeg, starijeg sina republikanskog milijardera, koji je umro 1981. godine sa 42 godine od alkoholizma. 

U toj knjizi od 240 strana ona piše o događajima kojima je bila svedok u kući svojih bake i deke u Njujorku, gde je odraslo petoro dece Freda i Meri En Tramp.

“Ona opisuje košmar traumatizama, destruktivnih odnosa i tragičnu pomešanost zanemarenosti i zlostavljanja”, navodi izdavačka kuća.

Meri Tramp, specijalista kliničke psihologije, tako navodi da je Doland Tramp “odbacivao i ismejavao svog oca” iako mu je bio omiljen sin, kada je otac počeo da oboleva od Alchajmera.

Ona je opisala kako su posebni događaji i porodične šeme stvorile tog “urušenog čoveka koji se sada nalazi u Beloj kući” i posebno čudan i opasan odnos između njenog dede Freda Trampa, koji je umro 1999. i njegova dva prva sina Freda mlađeg i Donalda.

Prema portalu Dejli bist, koji je u nedelju objavio da knjiga izlazi, Meri Tramp bi takođe trebalo da otkrije da je ona glavni izvor velike istrage o finansijama Donalda Trampa objavljenim u Njujork tajmsu.

(Beta)