Kako je Ivana Španović namučila osmake na testu iz matematike

1
Foto: Profimedia

Osmake je na današnjem testu iz matematike, poslednjem koji su ove godine polagali u sklopu male mature, najviše namučilo izračunavnje obima kruga i nejednačine, a ponekog i izračunavanje rekorda Ivane Španović, piše “Blic“.

Današnji test trebalo je da se održi u utorak, ali je zbog “curenja” zadataka veče ranije, maturantski ispit iz matematike odgođen za danas.

Zadaci iz matematike, barem tako kažu Užičani koji su ih danas rešavali, bili su laški od onih kojih su se našli na testu koji je “ukraden” i objavljen na internetu.

Njihov generalni utisak je da je matematika bila lakša i od srpskog i od kombinovanog testa.

Priličan broj osmaka OŠ “Nada Matić” iz Užica danas se, posle urađenog testa i konsultacije sa drugovima hvatao sa glavu zbog – Ivane Španović

“Zadatak je bio da izračunamo koliko je Ivanin rekord u skoku u dalj prosečno veći od njenih ostalih rezultata. Trebalo je to izraziti u centimetrima, ali puno mojih drugara je to previdelo i računalo u metrima”, rekla jedna učenica za “Blic”.

Ministarstvo prosvete saopštilo je da je današnji test iz matematike u okviru završnog ispita za učenike osmog razreda, protekao “regularno i po utvrđenoj proceduri”, uz zahvalnost za “strpljenje i razumavanje”.

Navodi se da je time završeno sprovođenje završnog ispita za školsku 2018/19. godinu, a da će konačni rezultati male mature biti objavljeni u četvrtak, 27. juna od 8 časova.

1 KOMENTAR

  1. Škole bi morale da smanje kriterijume !!!
    Ipak ovo nije smelo da se desi i deca su četiri dana radila
    Zamislite Novaka da igra Grem Slem na četiri dobijene !?

Comments are closed.