Bio je to jedan od najneobičnijih intervjua ikada: ona je bila glamurozna italijanska filmska zvezda iz 1950-ih, sa epitetom „najlepše žene na svetu“, a on je bio komunistički vođa Kube.

Iako neobična kombinacija, Đina Lolobriđida i Fidel Kastro „kliknuli“ su na prve međusobno razmenjene reči. Nekadašnji vođa Kube bio je očaran mladom glumicom, koja je nakon filmske karijere postala fotoreporter, da je skinui svoj sat i poklonio joj ga.

Nakon tog gesta, na inicijativu Fidela Kastra, na satu je urezana poruka: „Đini sa divljenjem“. Ovog meseca, zajedno sa više od 400 predmeta nakita, nameštaja i druge imovine, naći će se na aukciji predmeta koje su pripadale Đini Lolobriđidi koja je preminula prošle godine, piše Gardijan.

„Postoji ogromn broj predmeta kroz koje možemo posmatrati život jedne žene koja je bila veoma neobična“, rekao je Gvido Vanenes, izvršni direktor aukcijske kuće.

„Kastrov sat je posebno simboličan. On ga je tada skinuo sa zgloba i dao joj ga kada su se upoznali 1974. Taj gest je ušao u istoriju“, dodao je Vaneses.

Odnos između Lolobriđide i Kastra započeo je 1973. godine, kada je komunistički lider prilikom političke posete Italiji zatražio da se sa sastane sa glumicom. Tada je Lolobriđida već započinjala svoju drugu karijeru kao fotoreporter i već 1974. godine uspela da dobije ekskluzivni intervju.

„Kada sam dobila ideju da napravim fotografsku priču o Fidelu Kastru prvo što sam se zapitala je da li će to biti opasno. Čula sam da je uvek okružen naoružanim vojnicima, ali me je i ta činjenica pomalo fascinirala. Do tada, Kastra su jako retko fotografisali ili interjvuisali“, govorila je glumica jednom prilikom za italijanski magazin Gente.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.