Iako svi nutricionisti i lekari savetuju da držimo prste dalje od nje, veliki broj ljudi uživa u brzoj hrani. Ipak, postoji mnogo zanimljivih činjenica u vezi sa brzom hranom koje su relativno nepoznate.

Pored toga što je termin „fast food“ ili brza hrana ušao u širu upotrebu 1951. godine, kada se pojavio u poznatom engleskom „Merriam-Webster“ rečniku, postoji mnogo trivija u vezi sa brzom hranom naročito na zapadu.

Recimo, do 2013. Pizza Hut je bio najveći potrošač kelja. Zanimljivo, uopšte ga nisu stavljali u svoju hranu, već ga koristili kao dekoraciju u restoranima sa salatama.

„Domino’s Pizza“ je otkazala svoju tvrdnju dostave u roku od 30 minuta ili manje (ili je hrana besplatna), jer su dostavljači doživljavali česte saobraćajne nezgode u želji da brzo stignu na svoj cilj.

Prženi krompirići su najpopularnija brza hrana u Americi. U 2004. Amerikanci su u restoranima brze hrane pojeli 3.401.942,775 kilograma pomfrita. 

Ipak, najzanimljiviji podatak je da je Pizza Hut prva kompanija u istoriji koja je dostavila svoj proizvod u svemir, tačnije u Međunarodnu svemirsku stanicu 2001. godine.

Račun za dostavu pice iznosio je oko milion američkih dolara, piše B92.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.