Kako izgleda Jokićeva rutina pred svaki meč i zbog čega više ne igra stoni tenis sa ekonomom Nagetsa

0

Prošlo je pet godina od kada je Nikola Jokić prvi put zakoračio u Pepsi centar, željno iščekujući svoj prvi meč u dresu Denvera. Pa dobro, prošlo je pet godina i još četiri i po sata, koliko je srpski košarkaš poranio tog dana.

Međutim, ubzro je našao način da “ubije vreme”. U blizini svlačionice bio je sto za stoni tenis, a ekonom Nagetsa Sparki Gonzales bio je njegov rival. I tako je ostalo dugo nakon toga, kao neka vrsta rituala pred svaki meč, piše The Athletic.

Jokić je ove sezone prestao to da radi jer, kako kaže, ne želi toliko vremena da provodi u hali pre meča.

Pa ipak, gotovo pred svaku utakmicu srpski košarkaš je u hali makar dva sata ranije.

Zagreje se još pre nego što se kapije hale otvore, a onda izađe na teren sa svojim drugarom iz “Denverove međunarodne zajednice”, Huanćom Ernangomezom.

Španac odradi svoj šuterski trening, a zatim je red na Jokićev.

Nakon toga se vraća u sobu za trening gde ima priliku da se ispruži i da se psihički pripremi za meč, ali za razliku od većine NBA igrača, Jokić ne voli da spava.

Jede – kako Athletic piše, srpski centar ne bira, jede sve što se pred njega postavi – a onda odmori, ali smatra da je dovoljno to što spava dobro u toku noći.

Njegove kolege poput Mejsona Plamlija vole da posle obroka odspavaju na kratko i onda “sveži” uđu u meč.

I dok jedni smatraju da je rutina pred meč normalna stvar jer 82 puta tokom sezone imaš priliku da ponavljaš stvari, drugi ističu da im ne odgovara da budu samo u jednom kalupu.

Šta god Jokić radi od početka prošle sezone, samo neka nastavi.