Postoje neka ključna pitanja, na koja bi bilo lepo odgovoriti iskreno, a koja mogu pomoći u otkrivanju toga da li je neko „ta“ osoba. Nema magije, ali možda ipak postoji spisak (dobro, više preporuka) pitanja već za prvi dejt. Bez straha, bez bežanja, klik na link pa vidite u podcastu Velikih priča – Kako da izgradite dobar život.

Povedeni romantičnnim, filmskim “hepi endovima”, mnogi nauče da se suprotnosti privlače, da je drama strast, a ljubomora ljubav. Međutim… to bi bila crvena zastavica, dok je zelena, kako bi se ocenilo – dosadna i taaako ista. Da li je došlo do promene kursa? Da li je prva stanica razmevanje toga imamo li mi i (potencijalni) partner kakvih sličnosti i sličan pogled na svet? Ne da je možda, nego je sigurno tako. Čućete već 😉 i to šta su crvene a šta zelene zastavice, odnosno loši i dobri signali po kojima prepoznajemo da li je neko odgovarajući partner za nas?

„Čitav ovaj pokret romantičnih komedija je poslao poruku da su emotivno dostupni muškarci dosadni. Nisu oni dosadni, to je jedan potpuno nov narativ, kontekst u kome ne rade svi ti mehanizmi koji su tebi vrlo dobro poznati  kada juriš za emotivno nedostupnim, a onda pokušavaš da razumeš zašto su takvi“, priča, između ostalog Mia Popić u ovoj epizodi.

Sve i da smo naučili “korake”, da li nas nešto ometa da postavimo ta, otkrivajuća pitanja? Kako faktor zaljubljenosti utiče na ponašanje i percepciju osobe spram nas? Biće da nije lako biti ponesen talasom zaljubljenosti i da u “opila me ljubav” ipak ima istine… Hajde da razumemo ove procese!

U ovoj epizodi slušate novinarku i urednicu Nedeljnika i Velikih priča Anu Mitić i psihoterapeutkinju i autorku na Velikim pričama Miu Popić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.