“Kako da Balkan postane stabilan, ako se Srbija raskomada”: Vulin kritikuje hrvatskog šefa diplomatije…

0
Screenshot/YouTube/BN

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kritikovao je danas podsticanje šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlića Radmana da pet članica Evropske unije (EU) koje nisu priznale nezavisnost Kosova to učine.

“Kako da Balkan postane stabilan, ako se Srbija raskomada”, upitao je Vulin i izrazio nadu da hrvatski ministar neće negodovati da je “napadnut kada mu se odgovori”, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vulin je takođe upitao kako je moguće da Grlić Radman traži priznanje nezavisnog Kosova, a istovremeno se protivi promeni granica na Balkanu.

“Nema te nauke koja može da odgovori zašto bi takozvano Kosovo moglo da postane država, a Republika Srpska mora da ostane entitet”, dodao je Vulin.

Šef hrvatske diplomatije izjavio je u sredu da Hrvatska podstiče pet članica Evropske unije (EU) koje nisu priznale Kosovo da to učine.

“Hrvatska podstiče ostalih pet članica EU da priznaju Kosovo, jer bi to doprinelo stabilizaciji regiona i samog Kosova”, rekao je Grlić Radman i dodao da teritorijalnu celovitost država Balkana treba očuvati i poštovati, bez prekrajanja granica.

Kosovo ne priznaju članice EU Španija, Grčka, Rumunija, Slovačka i Kipar.