Voditeljka i novinarka An Mari Ćurčić pre pet meseci ostala je bez ćerke Marije kada je ona odlučila da sebi oduzme život, a u intervjuu za TV Prva rekla je da je način da čovek nastavi da živi dalje tako što će nastaviti da slavi život onih koje voli.

„Kako čovek da nastavi da živi dalje, pa tako što će da nastavi da slavi život onih koje voli bilo da su sa njim, bilo da nisu, da slavi život svojih bližlnjih i do onih do kojih im je stalo i da pokuša da pomogne u granicama svojih mogućnosti onima kojima je pomoć potrebna, posebno kada je tako važna, široka tema kao što je mentalno zdravlje“, rekla je An Mari Ćurčić.

Ona je govorila za Prvu povodom samoubistva dvanaestogodišnjeg dečaka na Novom Beogradu. Učenik sedmog razreda osnovne škole skočio je sa sedmog sprata zgrade u kojoj je živeo.

Prema statistikama, piše B92, An Mari Ćurčić kaže da je u poslednjih 30 godina broj samoubistava kod maloletnika u porastu. Samo u Srbiji je u poslednje dve godine više od dvadesetoro dece mlađe od 18 godina sebi oduzelo život.

„Ne smemo da zaboravimo da živimo u društvu u kojem se o emocijama ne govori, posobne o negativnim emocijama. Nije problem da kažete da vas boli glava, ali malo je verovatno da će vam neko reći da ste lenji, da se dohvatite lopate i da radite i da će vas tako proći glava. Niko nas ne uči kako da prepoznamo vlastite emocije. Sramota je reći da niste okej, jer će vam ljudi odmah staviti neku etiketu“, rekla je An Mari.

Ona je podsetila da je na današnji dan pre pet meseci njena ćerka izvršila samoubistvo u 25. godini.

„Izvršila je samoubistvo, iako je imala ne samo podršku, nego i ljubav i razumevanje i porodice i uže i šire, iako u našoj porodici nije to bila tabu tema. Ne smeju se generalizovati stvari, da je svaki slučaj priča za sebe i ne smemo olako da etiketiramo“, rekla je An Mari Ćurčić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.