Kako će đaci ići u školu od ponedeljka

0
Foto Nedeljnik

(Beta) – U Srbiji, od ponedeljka, 28. februara, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici će pohadjati  nastavu neposredno, saopštiio je danas Tim za škole.

Prema podacima nadležnih u vezi kovida, od 18. do 23. februara broj obolele dece školskog uzrasta, od 6 do 18 godina je bio 1.348 (0.18 odsto).

Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrdjenih slučajeva kovida u istom periodu iznosio je 4.7 odsto, navodi se u saopštenju.

U osnovnim i srednjim školama, nije bilo odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

Ukupno je 13 (0,03 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u istom periodu.

Dodaje se da su evidentriane i dve  (0,005 odsto) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana.

Tim za škole je najavio da će nastaviti da prati situaciju i donosi odluke na nedeljnom nivou.