Kako biti u plusu u januaru

  0

  Kad krene sezona praznika, svi se pretvorimo u kupoholičare, kupujemo i šta nam treba i ne treba, pod parolom “Možda zatreba”. I tako se decembarska i januarska plata izmigolje iz novčanika, a kad sredinom januara splasne praznična euforija, shvatimo da smo ostali bez dinara. Onda forenzičkim metodama istražujemo svaki kutak u stanu, svaki džep po kaputima i pregradu po torbama, u nadi da ćemo naći neku crvenu na koju smo zaboravili – ili je sakrili, jer znamo da nas svake godine u tom periodu dočeka isti scenario.

  Međutim, postoji način da izbegnemo postprazničnu depresiju i da ne brinemo kako ćemo pregurati do februara. A to je da nađemo pravi finansijski oslonac i postanemo klijent banke koja nam može odobriti najpovoljniji (*izvor: sajt Narodne banke Srbije) dozvoljeni minus na tržištu i dati odličan dinarski kredit. Ako se malo pozabavimo istraživanjem bankarskih ponuda, uvidećemo da je ProCredit banka logičan izbor. Pritom, ova banka nam nudi još jednu veliku pogodnost, a to je potpuno online pristup za fizička lica. Šta to znači? To znači da uopšte ne moramo da je vidimo kako bismo aktivirali dozvoljeni minus ili uzeli kredit. Ona je naš januarski Deda Mraz – ne vidimo je, a daruje nam mnogo toga. U ovom slučaju, ono što nam je najpotrebnije, a to su dodatna sredstva. Svako ko je poznavalac bankarskih usluga, odlično zna da je dozvoljeni minus rešenje kom se nerado pribegava. Međutim, to se ne odnosi na ovu uslugu u ProCredit banci.

  Dozvoljeni minus ProCredit banke je najjeftiniji na našem tržištu (*izvor: sajt Narodne banke Srbije) i plus je dostupan online. Kamata na ovaj minus iznosi samo 9 odsto, što je i tri puta manje od tržišnog proseka, a plaćamo je za iznos i za dane kada smo ga koristili. Za ovu uslugu ne plaćamo troškove obrade i odobrenje, a može biti u visini naše dve plate.

  Druga usluga koja nam može biti od velike koristi tokom i posle praznika je dinarski kredit ProCredit banke. Maksimalno može iznositi do 600.000 dinara, za njega nam nije potrebno učešće, nemamo nikakve troškove održavanja i ne plaćamo jednokratnu proviziju za njegovu obradu. I ono što je jako važno, apliciramo online, a odobrava se isto tako, dakle, bez odlaska u banku. Za dinarski kredit ProCredit banke nije nam potrebna obimna dokumentacija, a dobijamo bezbroj šansi da i januar provedemo dostojanstveno.

  Minus ili kredit pomogli su nam da u novu godinu uđemo bez dugova, mirne glave i sa dobrim stanjem na računu.

  Pošto je ovo period za donošenje novih odluka, možda ne bi bilo loše da nam jedna od odluka bude da sledeće praznike dočekamo spremniji – za početak, u finansijskom smislu. S obzirom na to da smo postali klijent ProCredit banke, možemo da iskoristimo još jednu njenu odličnu uslugu, a to je štednja. Smišljena je tako da nas prosto natera da štedimo – možemo da krenemo da štedimo kad god to nama odgovara, odakle god, online. Nije nam potreban minimalan iznos, niti da odemo u banku da otvorimo poseban štedni račun. Potrebno je samo da to želimo.

  Ako se iz nekog razloga predomislimo, i shvatimo da nam je potrebno nešto novca sa štednje, taj iznos možemo da podignemo u bilo kom trenutku, bez prekida oročenja. Zašto ne bismo odmah u februaru krenuli sa tom dobrom praksom, i deo plate stavili na štednju? Nemamo šta da izgubimo, a možemo da dobijemo dobru kamatu na novac koji je na štednji.

  Zaključak je da je u redu da se opustimo za praznike i bez griže savesti uđemo u novu godinu, jer znamo da imamo banku koji će nas u tome podržati.