“Kada sam stupio na dužnost Crna Gora je imala nula vakcinisanih, a danas…”

0
screenshot/twitter

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić istakao je u video poruci koju je objavio na drućtvenim mreža,a da je Vlada Crne Gore kao prioritete postavila zdravlje, ekonomiju i turizam. On je na Tviteru naveo da je Crna Gora u pokretu je za opravak i da ima planove koju funkcionišu.

“Prvog dana kada smo stupili na dužnost Crna Gora je imala nula vakcina i nula vakcinisanih”, naveo je na početku obraćanja.

“Od tada do danas, u Crnu Goru je stiglo preko pola miliona doza vakcina. Svaki treći odrasli građanin je dobio makar jednu dozu, a preko 28 odsto je imunizovano u cjelosti”, rekao je Krivokapić.

On je istakao i da je prvi put, od juna prošle godine, Crna Gora ispunila uslove za povratak na zelenu listu Evropske unije epidemiološki bezbednih zemalja.

“I naše granice su otvorene. Otvaraju se hoteli i restorani. Sve je veći broj letova i destinacija odakle nam dolaze turisti”, istakao je Krivokapić.

“Uložili smo napore u nabavku, pravednu distrubuciju i dostupnost vakcina i informacija o vakcinama svim građanima Crne Gore. Morali smo popraviti epidemiološku situaciju, da bismo popravili ekonomiju. Sada nam je prioritet oporavak ekonomije i turizam”, dodao je Krivokapić.

Istakao je da je obezbeđena milionska pomoć turističkoj privredi i da će se to nastaviti još jače i snažnije.

“Podaci su jasni. Imamo preko 30 odsto vakcinisanih građana. U našoj državi danas boravi i preko 62.000 turista, što je 70% u odnosu na isti period 2019. Prihodi bužeta u junu uvećani su za 15,4 miliona eura u odnosu na isti period 2019. godine. Dodijeljeno je preko 25 hiljada turističkih vaučera za ljetovanja u Crnoj Gori, preko šest hiljada turista je iskoristilo besplatne PCR testove. Air Montenegro je u samo 20 dana imao preko 130 letova”, rekao je Krivokapić.

“Imamo planove koji funkcionišu, ali čeka nas još dosta posla. Zato smo tu. Čuvajte zdravlje i letujte u svojoj zemlji, u Crnoj Gori”, poruka je Zdravka Krivokapića.