Glumica Danijela Štajnfeld dala je veliku životnu ispovest za novi Nedeljnik u kojoj je pričala o tome kroz kakav je pakao prošla od tog 7. maja 2012. godine do danas, zašto nije htela da otkrije ime čoveka koji ju je silovao, kako je izgledalo da četiri dana posle toga stane sa njim na pozorišnu scenu, kako je pokušala samoubistvo, kako se izlečila i zašto nema nameru više nikada da ćuti.

Ona je za novi Nedeljnik govorila i o detinjstvu, prvim glumačkim koracima, popularnosti koju joj je donela uloga u filmu „Ivkova slava“ i neočekivanom onlajn susretu sa Merimom Isaković.

Danijela je dete iz rusinsko-jevrejskog braka. Odrasla je u malom vojvođanskom selu. Ispričala je kako je prva slava na kojoj je bila, zapravo bila “Ivkova slava”.

“Čak sam se plašila da kažem reditelju da nikada u životu nisam bila na slavi, da ne izgubim tu divnu ulogu“, rekla je ona.

Danijela Štajnfeld je za Nedeljnik pričala i o studijama, prvim počecima u karijeri koji su joj doneli 24 pozorišne uloge. Pričala je kako je zavolela Anicu Dobru, Nikolu Đurička, Zorana Cvijanovića… Kako joj je prvu pozorišnu ulogu dala Alisa Stojanović… A onda je otišla u Ameriku. Naprasno.

“Da, naprasno jer me je silovao moj stariji kolega Branislav Lečić. Pobegla sam glavom bez obzira…”, rekla je ona.

“Nekoliko sati posle silovanja, kada sam konačno nekako došla do svog stana, bila sam u potpunom košmaru. Misli šta treba da radim bile su kompleksne i konfuzne. Htela sam odmah da pozovem policiju, ali hvala Bogu imala sam toliko mozga da to u tom trenutku ne uradim. Sledeća ideja je bila da odem u Urgentni centar. Razmišljala sam da li da perem ruke, da li da se tuširam. Te noći sam bila na „Gugl čatu“ sa prijateljem koji živi u Americi. Bio je šokiran kada sam mu ispričala šta mi se desilo. Rekao mi je da popijem nešto. Nisam. Uzela sam jabuku iz Ruskog Krstura, uvek sam u stanu imala pune kutije jabuka iz mog voćnjaka.

“Brzo sam ukapirala da nemam mnogo izbora, da postoji velika verovatnoća da će to ponovo da mi se desi. Pomislila sam da sednem na prvi avion za Ameriku i da odem kod moje baba-tetke Anike. Da ne kažem nikome ništa, samo da pobegnem. Onda sam razgovarala sa bliskom prijateljicom, koja me je nekako prizemljila i rekla da moram da tražim pomoć. Posle par dana usudila sam se da tražim pomoć od Viktimološkog centra. Razgovarala sam sa dva psihologa. Prvo smo pričali telefonom, rekla sam da se plašim i da želim da ostanem anonimna. Nisam htela da kažem ko me je silovao”, ispričala je ona.

Kako je rekla, nije želela da ide u Urgentni centar, jer je znala da će pozvati policiju i reći „Mariola je silovana“.

“Da, tako su me svi zvali zbog uloge u ‘Ivkovoj slavi’, od prodavačice na trafici do lekara. Ta odluka da ne prijavim nikome je jako teška. Prvo sam zapravo pokušavala da počnem da dišem…”, rekla je.

Detaljno je ispričala sve o tome kako se osećala i koje je korake preduzimala posle svega što se desilo, ali i kroz šta je sve prošla nakon što je objavila ime čoveka koji ju je napastvovao.

“Kada je izašao film u septembru, mnoge kolege iz Srbije su me našle na Instagramu i pisali su mi: ‘Dušo moja, srce, mi smo se brinuli za tebe… Kaži kogod da te silovao, samo kaži, uz tebe smo, verujemo ti.’ A šta se desilo kada sam u martu izgovorila njegove ime? Nastao je muk. Retko ko se javlja, samo nekoliko najhrabrijih, od kada su saznali da je to Lečić. Čak je trebalo da radim jednu pozorišnu ulogu u Beogradu, ali je producent rekao: ‘Ja njoj verujem, ali ne mogu da je uzmem u podelu.’”, navela je Danijela Štajnfeld.

Ona je za novi Nedeljnik ispričala i kako je došlo do ponovnog susreta sa Branislavom Lečićem koji je snimila, zašto se na to odlučila, kako je kasnije upoznala Merimu Isaković, zašto čuva patike u kojima je silovana…

Uz novi Nedeljnik se na poklon dobija i knjiga o Danilu Kišu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.