U velikom životnom intervjuu u novom Nedeljniku Rambo Amadeus pričao je i o saradnji i prijateljstvu sa Dinom Dvornikom.

Ti si uradio njegov ogroman hit „Jače manijače“. To je sve krajem osamdesetih.

To je bilo baš drugarstvo. Prosto, takmičili smo se – ko će biti veća budala, i ko će se ponašati iracionalnije, blesavije. Niko mu nije tada bio konkurent na sceni. Tada je postojao samo Dino Dvornik. Kad bi dolazio u Beograd, imao je plaćen hotel „Interkontinental“, ali je radije spavao na podu u mom podstanarskom stanu, gdje smo iz gazdaričinog zamrzivača krali kokoške i dok se peku, svirali i bacali ideje za pjesme.

Kada je počeo rat, zovem ga i kažem: „Dino, bez brige, proći će ovo za pet dana.“ A on: „Ma kakvi, ovo će trajati još dugo.“ I dodao je: „E moj Rambo, sad smo najpopularniji a kada ovo prođe, bićemo stare prdonje i niko nas više neće htjeti.“

Bio je svjestan činjenice da je njegova zaslužena, grandiozna popularnost u trenutku uništena nečim mnogo većim. Ratnom destrukcijom.

Ceo tekst intervjua čitajte u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 22. septembra. Čitaoci na poklon dobijaju i magazin Istorija. Digitalna izdanja dostupna Nstore.rs

https://www.nstore.rs/product/digitalno-godisnja-akcija-50/

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.