Kada je počeo rat, zovem Dvornika i kažem: “Dino, bez brige, proći će ovo za pet dana.” A on: “Ma kakvi, ovo će trajati još dugo”

1
Fotografija: Nebojša Babić

U velikom životnom intervjuu u novom Nedeljniku Rambo Amadeus pričao je i o saradnji i prijateljstvu sa Dinom Dvornikom.

Ti si uradio njegov ogroman hit “Jače manijače”. To je sve krajem osamdesetih.

To je bilo baš drugarstvo. Prosto, takmičili smo se – ko će biti veća budala, i ko će se ponašati iracionalnije, blesavije. Niko mu nije tada bio konkurent na sceni. Tada je postojao samo Dino Dvornik. Kad bi dolazio u Beograd, imao je plaćen hotel „Interkontinental“, ali je radije spavao na podu u mom podstanarskom stanu, gdje smo iz gazdaričinog zamrzivača krali kokoške i dok se peku, svirali i bacali ideje za pjesme.

Kada je počeo rat, zovem ga i kažem: “Dino, bez brige, proći će ovo za pet dana.” A on: “Ma kakvi, ovo će trajati još dugo.” I dodao je: “E moj Rambo, sad smo najpopularniji a kada ovo prođe, bićemo stare prdonje i niko nas više neće htjeti.”

Bio je svjestan činjenice da je njegova zaslužena, grandiozna popularnost u trenutku uništena nečim mnogo većim. Ratnom destrukcijom.

Ceo tekst intervjua čitajte u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 22. septembra. Čitaoci na poklon dobijaju i magazin Istorija. Digitalna izdanja dostupna Nstore.rs

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

1 KOMENTAR

  1. Čitam tekst i laknulo mi je. Nisam samo ja bio naivan. Prisećam se razgovora na terasi hotela Kristal nas petorice, iz različitih republika Jugoslavije, prvih dana septembra 1991.. Naše prognoze bile su bile naivne, iako doronamerne, procenjivali smo da će oružani konflikt trajati 3-30 dana, kao i da će se ključni donosioci odluka opametiti nakon prvih žrtava. Kasniji dogadjaji su nas surovo demantovali, kao sto je poznato, razni ratovi su potrajali skoro deceniju.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime