Kad Vlada Borisa Džonsona raspiše konkurs za posao: Traže se “talentovani čudaci i kreativci bez fakulteta”

0
Foto Profimedia

Savetnik britanskog premijera Borisa Džonsona objavio je oglas u kojem za različite pozicije u vladi traži “super-talentovane čudake” i kreativce bez fakulteta.

Džonsonov savetnik Dominik Kamings, koji je doprineo uobličavanju mnogih njegovih politika, napisao je na svom blogu da je promena potrebna jer su “neki dubinski problemi u središtu procesa donošenja odluka u britanskoj državi”, prenosi N1.

“Potrebni su nam istinski ‘džokeri’, kreativci, ljudi koji nikad nisu studirali, već su sami pronašli put iz užasne rupe, čudaci”, naveo je Kamings.

“Ako se želi da se shvati šta bi ličnosti oko (ruskog predsednika Vladimira) Putina mogle da urade, ili kako bi međunarodne kriminalne bande mogle da iskoriste rupe u bezbednosti naših granica, za to nisu potrebni diplomci s Oksforda i Kembridža”, dodao je Kamings.

Kamings je bio direktor kampanje propagiranja Bregzita, a njegova strategija doprinela je ubedljivoj pobedi Džonsona i na vanrednim parlamentarnim izborima 12. decembra.

U blogu je napisao da snaga Džonsonove vlade u Parlamentu znači da može da se koncentriše na važna pitanja. Opisao ju je kao “novu vladu sa značajnom većinom i s malo potrebe da brine zbog kratkotrajne nepopularnosti, dok pokušava da postigne brzi napredak s dugoročnim problemima” i apelovao na građane da se prijave za pozicije.