“Kad vidite nekoga ko je osam godina u koaliciji s vama, a dolazi na protest protiv vas…”: Vučević o novoj Vladi

1
Foto: Printscreen Youtube

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je povodom formiranje nove Vlade Srbije i novih kadrovskih rešenja da je isključivo fokusiran na posao gradonačelnika.

Vučević je za RTS istakao da ih čeka konstituisanje skupštine grada i lokalnih samouprava u novom sazivu, i da će se videti o personalnim rešenjima, a da spekuliše nešto što mu niko nije ni ponudio bilo bi neozbiljno.

“Ja sam se dva puta izneo svoj stav na konsultacijama za koaliconu vladu. Ima argumenata i za koncentracionu vladu jer nas čekaju i izazovi oko pregovora o Kosovu i Metohiju. Možemo očekivati da će rasplet te situacije dobijati na intenzitetu, što nam ne stvara ni malo laku situaciju. Borba protiv kovida 19 i naravno borba za ekonomsku sanaciju i jačanje države”, ocenjuje Vučević.

Smatra da kada pobedite, imate i pravo da formirate vladu onako kako smatrate ali kako ističe “ne žurimo, nije to pitanje matematike, već kako da dođete do najbolje vlade”.

“Mislim da smo imali nešto što je dobro funkcionisalo s koalicionim partnerima ali i nešto što nije. Vrlo je loša poruka kad vidite nekoga ko je osam godina u koaliciji s vama da njihovi fuknkioneri dolazi na proteste protiv vas”, ukazao je Vučević.

Naveo je da je glasao za koaliciju, ali da to ne mora da podrazumeva isti sastav koalicije.

“SNS neće sam u Vladu, ponudiće bar jednom partneru. Sad je pitanje da li je bolje da bude jedan partner ili je bolje da pozovemo sve stranke da se napravi koncentraciona vlada koja bi bila vremenski oročena godinu i po, dve, da takva vlada izdrži u smislu za borbu Srbije i njenih građana”, zaključio je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada. 

1 KOMENTAR

  1. Sutnite SPS na djubriste istorije,tamo su trebali odavno.Rusitelji svega nikada nece biti graditelji.

Comments are closed.