Vest da je Goran Ivanišević novi trener Novaka Đokovića odjeknula je glasno.

Legendarni hrvatski teniser je u razgovoru za Sport Klub objasnio kako je došlo do saradnje koja započinje na Vimbldonu, kojeg je Ivanišević osvojio 2001. godine.

Upitan da li je postao član Đokovićevog tima, Ivanišević je rekao: „Izgleda da jesam“.

Onda objasnio kako je došlo do saradnje.

„Bio je to malo nenadan poziv, dogodilo se pre nekoliko dana i malo me iznenadilo jer sam taman putovao za Švedsku. Nole je želeo da dođem ranije, ali sam imao seniorski turnir u Švedskoj koji sam ranije dogovorio. Tako sam to završio u subotu i sada stigao na prvi trening. Nažalost, izgleda da ću ovde (na Vimbldonu) biti samo prve nedelje. Opet imam obaveze koje pokušavam da odložim. Ipak, kada te zove jedan Novak Đoković, onda se dosta stvari stavi sa strane“, objasnio je Ivanišević.

„Velika je to stvar, jedno veliko priznanje za mene kao trenera jer ne bira on bilo koga zato što si mu drag, već te izabere ako mu možeš pomoći“, dodao je hrvatski trener.

Zasad je nepoznato koliko će saradnja trajati.

„Drago mi je da su izabrali mene i da je Marijan (Vajda) s time saglasan. Prvi trening je bio super. Ovo je neka vrsta upoznavanja. Mislim, znamo se mi, mnogo sam puta bio na terenu s njim, ali s druge strane, prvi put sa s ove njegove. Malo smo popričali o mom viđenju nekih stvari, tehnici, tako da ćemo se malo bolje upoznati i onda vidjeti šta dalje“, objasnio je Ivanišević, koji će pokušati da pomogne Đokoviću da odbrani titulu i osvoji svoj peti turnir na All England Clubu.

„Mislim da je Nole prvi favorit. Ako bude sve u redu, mislim da će odbraniti trofej“, zaključio je Ivanišević.

Njemu je ovo četvrti trenerski angažman, ranije je u karijeri vodio Čilića, Berdiha i Raonića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.