Kad se oprašta Brižit Bardo: “Pikoli je imao talenat, humor. I ‘voleo je moju zadnjicu’…”

0
Foto: Profimedia

Mišel Pikoli posedovao je talenat i smisao za humor i “voleo je moju zadnjicu”, saopštila je danas francuska glumica Brižit Bardo nakon vesti o smrti glumca, njenog partnera u kultnom filmu Žan-Lik Godara “Prezir”.

“Igrali smo u ‘Preziru’, ali smo se veoma međusobno poštovali”, navela je Brižit Bardo u saopštenju dostavljenom agenciji Frans pres.

Čuveni francuski glumac Mišel Pikoli koji je umrlo 12. maja u 95. godini, snimio je sa Brižit Bardo jednu od kultnih filmskih scena.

Na početku filma “Prezir”, Brižit Bardo leži naga na krevetu i pod zaljubljenim pogledom Pikolija nabraja delove tela i pita ga: “Da li vidiš moju zadnjicu u ogledalu? – Da. Misliš da mi je lepa zadnjica? – Da, veoma.”

Pikoli je igrao u više od 150 filmova, od uloga zavodnika preko provokatora u “Velikom ždranju” pa do pape u filmu iz 2011. “Imamo papu”, što mu je bila poslednja filmska uloga.

Pikolijeva karijera je neodvojiva od filmova Luisa Bunjuela i Kloda Sotea. Igrao je u Bunjuelovim filmovima kao što su “Dnevnik jedne sobarice”, “Lepotica dana”, “Diskretni šarm buržoazije”, kao i u Soteovim ostvarenjima “Maks i skupljači železa”, “Vincent, Fransoa, Pol… i drugi”.

Poznat po izuzetno dugoj i plodnoj karijeri i zapaženim ulogama u nekim od najvažnijih ostvarenja francuske i evropske kinematografije 20. veka, Pikoli je igrao i u filmovima Renoara, Demija, Melvila i Hičkoka.

Pikoli je igrao sa brojnim glumicama poput Brižit Bardo, Katrin Denev i Romi Šnajder.

(Beta)