Kad legenda progovori: “Ovo je sramota za košarku. Ima dva rešenja, a drugo je da ljudima iz Evrolige dosadi…”

2
Foto Nedeljnik

Žarko Paspalj ne priča mnogo, ali kada kaže pogađa u centar.

Zapaljivo finale ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti nije se dopalo Paspalju, koji je pred početak ove sezone postavljen za ambasadora regionalnog takmičenja.

U razgovoru za Vijesti nije želeo previše da komentariše “ludilo na terenima Pionira i Morače“.

“U ovo sam ušao sa velikom željom i voljom, da predstavljam ABA ligu kao što sam predstavljao sebe i ono što najviše volim, košarku. Ne bih stekao reputaciju koju imam da nisam na takav način prilazio košarci 30 godina, zato sam i postavljen za ambasadora. Ali ovo što se dešava ne bih da komentarišem”, rekao je Paspalj.

O odnosima između Crvene zvezde i Budućnosti je, pošto je jasno da će na svakom narednom susretu biti tenzija, rekao da rešenje mora da se nađe.

“Tako će biti sve dok vlasnici i predsjednici klubova ne pronađu želju i volju da se ovo zaustavi. Druga opcija je da ljudima iz Evrolige sve dosadi, jer ovo je sramota za košarku. Neću da komentarišem što je i kako bilo, ali rješenje mora da se nađe”, rekao je Paspalj.

Ipak, rekao je i da dešavanja iz finala ne idu u prilog ABA ligi.

“Prošle sezone nisam bio tu, ali sam čuo šta se dešavalo u finalu. Nastavilo se i ove godine, to nije u skladu sa kvalitetom, a posebno reputacijom košarke u regionu. Ona se makar kao senka pojavljuje zbog ugleda ozbiljnih igrača koji su izašli sa ovih prostora”, rekao je.

Vijesti navode da se u razgovoru sa Paspaljem vrlo lako moglo primetiti da se suzdržava.

Imao je i poruku za finaliste i sve one koji se žale na loš rad ABA lige.

“Proveo sam godinu sa ljudima koji vode takmičenje i prezadovoljan sam kakvi su i kako rade. Posebno sam zadovoljan suđenjem i komesarom Iztokom Remsom, koji radi besprekorno”, rekao je Paspalj.

Za svoj bivši klub u kom je počeo karijeru, rekao je:

“U finalu bi trebalo da budu takmičarske utakmice, da bude prava konkurencija, ali toga nije bilo. Tri poraza Budućnosti sa toliko velikom razlikom su neočekivana, ali je Zvezda potpuno zasluženo tako ubjedljivo trijumfovala. To je izborila ozbiljnom igrom, pristupom i zalaganjem. Zašto je razlika bila takva, na svakom timu je da rekapitulira i da vidi gdje je grešio”, kaže Paspalj.

2 KOMENTARA

  1. Паспаљ је као нешто рекао и погодио у центар. Мени се чини да није ништа рекао или, тачније, избегао је да са позиције амбасадора АБА лиге јавно осуди пљување и физичке нападе на играче и стручног тима гостујуће екипе у Подгорици. Одлучио се за политику “гашења пожара” огавним позивом на суздржавање “обеју страна”.

Comments are closed.