Kad Kolinda Grabar-Kitarović napiše pismo Pupovcu: “Pratim vaše zlonamerne kritike Hrvatske…”

0
Foto: Profimedia

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je pismo poslaniku Hrvatskog sabora Miloradu Pupovcu u kom ga obaveštava “kako s pažnjom prati njegove javne istupe u kojima na potpuno neprimeren, neprihvatljiv i zlonameran način kritikuje Republiku Hrvatsku”, preneli su mediji u regionu.

Kako se navodi, ona sa žaljenjem zaključuje kako gospodin Pupovac nije pažljivo pročitao njeno pismo iz 2016. godine, pa ga u celosti ponavlja, navedeno je u saopštenju.

“Držim to svojom obavezom i zbog desetak hiljada pripadnika srpske nacionalnosti koji su, braneći svoju domovinu Hrvatsku od velikosrpskih agresora, potvrdili domoljublje i nikada ga nisu narušili moralnim patroniziranjem, a posebno ne političkim ucenjivanjem, iako imaju pravo i obavezu kao državljani Republike Hrvatske ukazuju na potencijalne anomalije koje su, nažalost, sastavni deo odrastanja svakog društva, ali ne u meri kako bi neki želeli da prikažu i time naštete državi u kojoj žive”, stoji u njenom pismu Pupovcu.

Lider Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u Hrvatskoj Milorad Pupovac je ranije rekao da je “mnogima zasmetala njegova briga o nastavku porasta mržnje prema Srbima u Hrvatskoj”. 

On je pozvao da se prestane sa ispisivanjem ustaških poruka na fasadama i saobraćajnim znacima, a naglašava i da nije “dežurni krivac za loše stanje između Hrvatske i Srbije”.