“Kad jednom pročitam tekst, mogu da ga ponovim šest puta, mogu da ga zadržim i dva meseca… Ne znam kako se to zove u nauci, ali to je nešto naopako…”

1
privatna arhiva

Nije gubio mnogo vremena na učenje teksta, tačno je znao kad mora a kad nije potrebno.

Uopšte ne učim uloge. Imam izvrsno pamćenje. To me je vadilo čitavog onog tegobnog života, dok se učila škola. Kad jednom pročitam tekst, mogu da ga celog ponovim šest puta, mogu da ga zadržim i dva meseca… Ne znam kako se to zove u nauci, ali to je nešto naopako. Mislim da je to neki poremećaj u glavi, koji je potpuno u skladu sa mojim zanimanjem. Prema tome, taj mi posao ne zadaje nikakve teškoće. Kada bih ja morao toliko truda da uložim u ovu vrstu posla, kao neke moje kolege, ja ga nijednog sekunda ne bih radio. To je užas jedan.

Naslovna strana poklon knjige

Na snimanju u Zagrebu imao je scenu u jednom kadru koja je trajala šest minuta, sa čuvenim profesorom na zagrebačkoj filmskoj akademiji. Sa svih strana su ga savetovali da bi bilo dobro da nauči tekst jer pred sobom ima ozbiljnog glumca, uostalom profesora. Slušao ih je pažljivo, otpijao svoje piće i ćutao. Sutradan su na snimanju tu scenu ponavljali više od deset puta. Svaki put tekst je pogrešio zagrebački profesor. Kad su konačno završili i seli u kola da krenu ka hotelu, onako usput je dobacio:

– Samo da se zna ko je profesor!

*Odlomak iz hit knjige koja se dobija na poklon uz novi Nedeljnik

***

Nedeljnik u rođendanskom broju donosi čak dva poklona – Knjiga iz nove poklon edicije “Veliki glumci: četvorica veličanstvenih” i Njujork tajms na srpkom jeziku.

Napravi svoju kolekciju

Svi čitaoci Nedeljnika od 8. oktobra na poklon dobijaju hit knjigu o Paji Vuisiću, a potom u narednim brojevima ćete moći da čitate nepoznate priče iz života Dragana Nikolića, Bate Stojkovića, Zorana Radmilovića.

This image has an empty alt attribute; its file name is nedeljnik-glumci2-1024x685.jpg

1 KOMENTAR

Comments are closed.